Elif Gonca’nın açıklaması: 1977’de Devlet Hastanesi acil bölümünde göreve başladım. Acil sonrası dahiliye ve ortopedi servisinde çalıştım. 1991 yılında Başhemşire yardımcısı görevine getirildim. Görevimi çok seviyorum, isteyerek zevkle çalıştım. Meslektaşlarımı, doktorlarım bilgi işlem ve temizlik personellerini çok seviyorum.

Beni hiç üzmediler, bende onları üzmedim. Ağlayarak, ayrıldım. Çalıştığım birimlerde yatan hastalar hala ziyaretime geliyorlar. Yanıma geldiklerinde Elif abla bize çok iyiliğin var, hakkını helal et şu gün oldu, hala geliyorlar. Allah razı olsun. Problemi olan hastaların önüne düşerek, tüm işlerini hallediyorum. 40 yıldan beri sabah 8 akşam 4.30 saatleri arasında hiç aksatmadan mesaima geliyorum. Rapor ve izin hiç kullanmadım 45 yıldır. İştahla hastaneye geliyordum. 1991 yılından beri idarecimden hiçbir sorun yaşamadım.

Başta çalışma arkadaşlarıma ,İl Sağlık Müdürümüz Ali Nuri Öksüz’e İbrahim Palabıyık, Eyüp Bircanoğlu, Mehmet Yılmaz, Ümran başkanım, Vehbi Şirikçi, Arzu Şirikçi ve Abdulkadir Paksoy’a bana olan saygılarından, sevgilerinden dolayı çok teşekkür ederim. Beni bir gün olsun üzmediler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum ‘ dedi.