Okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime devam edilmesine yönelik kararı eleştiren Ali Yalçın, okul öncesi için yüz yüze eğitimin pandemiye kötü etkisi olmayacağı düşünülüyorsa, diğer eğitim seviyelerinde de kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilmesi gerektiğini, aksi takdirde okul öncesi öğretmenlere bakıcı değerlendirilmesi yapıldığı sonucunun çıkarılabileceğini söyledi.

Binlerce sağlık çalışanının çocuklarını nereye bırakacağını kara kara düşündüğü bugünlerde Ali Yalçın'ın açıklaması tepki topluyor. Esnek çalışma: yok. İzin: Yasak. Sağlık camiasına destek olması gereken Memur-Sen Genel Başkanına sağlık çalışanları sosyal medya aracılığıyla tepki gösteriyor.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede şu ifadeler yer aldı: 

MEB’in 31 Aralık tarihine kadar okulları kapatmasını “Her işin başı Sağlık” diyerek makul görmüş, bir süre daha sabrederek Salgının  etkisinin azalacağına katkı sağlayacak bu kararı yerinde bulmuştuk. Bugün yayınlanan yeni genelgeyle okul öncesi kurumların yüz yüze eğitime başlatılması, ya eğitim kurumlarının salgına  olumsuz bir etkisininin olmadığını ya da burada çalışan öğretmenlerimizin bakıcı gibi değerlendirilmesi algısını ortaya çıkarmıştır. Esas olan eğitimin yüz yüze  yapılması ancak bu karar eğitim kurumlarının kapatılma gerekçesiyle uyuşmuyor. Bakanlık kararını yeniden gözden geçirmeli,pandemiye olumsuz etkisi olmayacaksa;1-8-12.sınıflar ve DYK’dan başlayarak kademeli bir şekilde tekrar yüz yüze eğitim olmalı

Öte yandan bir başka değerlendirme ise Türk Eğitim Sen'den geldi. 

Editör: Haber Merkezi