İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Milletvekili Ümit Beyaz, geçtiğimiz hafta istanbul’da bir hemşirenin kirasını ödeyememesi nedeniyle eşyalarıyla birlikte sokakta kalmasını Gazi Meclis’in Kürsüsüne taşıdı.

Milletvekili Beyaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Memurlar büyük şehirlerde ev kirasını dahi karşılayamıyor. Geçen hafta bir hemşire, memur maaşı ile kirasını karşılayamadığı için, eşyalarıyla birlikte sokakta kaldı. Yeni açılan hastanelerde çalışacak sağlık çalışanlarının nerede, nasıl istihdam edeceksiniz? Gerçekten çok merak ediyorum.

Sağlık Meslek Mensubu memurlarımızdan gelen şikayetlere göre, verilen zam yetişmemiş ve parça parça ödenen ücretlerde gecikmiştir. Doğan karmaşa ile mutemetler 4-5 ayrı kalemde yatan maaşın yatırılmasını dahi tamamlayamadılar.

Sağlık Bakanlığının yılan hikayesine dönen maaşları gibi taksiyle ödenen promosyonların 15 Ocak’ta para puan, lütfen dikkat edelim. Para değil, para puanı dahi hesaplara tanımlanmamıştır.

Kimi çalışanların hesabına tamamlanmış sonra geri çekilmiştir. Bu konuda da muhatap bulunamaması Sağlık Bakanlığı, Sağlık çalışanlarının mali sorunlarını çözmek yerine dahada karmaşık hale getirdiği görülmektedir.

Sayın Bakan Fahrettin Koca, çalışanlardan gelen talebe rağmen, 0,32’lik taban ödeme katsayısı ile hemşire, ebe, tekniker/teknisyen gibi yani Sağlık Bakanlığından oluşan personeli hala maalesef yok saymaktadır.