TBMM Genel Kurulunda, CHP, HDP ve İYİ Parti'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

Genel Kurulda, gündem dışı konuşmaların ardından partilerin grup önerileri ayrı ayrı ele alındı.

AK PARTİLİ VEKİL: 'SAĞLIKÇILARA YÖNELİK DÜZENLEME ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ'

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, sağlık çalışanlarına özellikle son iki yıldır yaptıkları özverili çalışmalar için teşekkür ederek, "Onlara ne versek az." ifadesini kullandı.

Sağlık çalışanlarına yönelik düzenlemenin üzerinde çalıştıklarını bildiren Tamer, "Sağlık çalışanlarının özlük haklarını geliştirecek şekilde çalışıyoruz ve bunu getireceğiz. Türk hekimi, Türk sağlık çalışanları, hak ettiği şekilde emeklerinin hakkını alacaklar. En iyisini vereceğiz. 3600 ek göstergeyi zaten vereceğiz. Ne yaparsanız yapın sağlık çalışanlarının emeklerini size yem etmeyeceğiz, gereğini de vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Tamer konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

Bir kere, her şeyden önce, tıp mesleğinin, hekim arkadaşlarımızın, sağlık çalışanlarımızın özellikle son iki yıl içerisinde yapmış olduğu özverili çalışmaları için hepsine teşekkür ediyor, ayrı ayrı gözlerinden öpüyorum. Onlara ne kadar ne desek de ne versek de az olduğunu ifade etmek istiyorum.

Bir kere şunu ifade ediyoruz: Bir kere, biz, şu anda çalışıyoruz, zaten aralık ayı sonunda, bildiğiniz gibi, 6 maddelik bir iyileştirme getirdik ama üniversite hocalarının eksikliğini görerek tekrar geri çekmek zorunda kaldık. Şu an itibarıyla da -son derece- onlarla ilgili en iyi şekilde, onların özlük haklarını geliştirecek şekilde çalışıyoruz ve bunu getireceğiz. 

Türk hekimi, Türk sağlık çalışanları hak ettiği şekilde emeklerinin hakkını alacaklar; bunu çalışıyoruz zaten. Burada, getirip de oy devşirmenin anlamı da yok, gereği de yok; en iyisini vereceğiz. 

3600’e gelince, zaten biz vereceğiz. Şu anda Çalışma Bakanımız da ifade ettiler, sağlık çalışanlarının 3600’le ilgili çalışması diğer çalışmaların arasında devam ediyor; vereceğiz.

MUHALEFET TEPKİ GÖSTERDİ

HDP'nin "sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlar" ile ilgili verdiği araştırma önergesinin, bugün ele alınmasına dair grup önerisi görüşüldü.

HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, sağlık çalışanlarının birçok sorunla karşı karşıya olduğunu ifade ederek, "Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nin 5 dakikada bir muayene için randevu vermesi, sağlık alanlarındaki insanların itibarının değersizleştirilmesi, uzun nöbetler, çalışma koşullarının kötüleştirilmesi maalesef sağlıkta şiddeti gün geçtikçe artırıyor." dedi.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, tüm sağlık personelinin maddi durumunun acilen düzeltilmesini talep etti.

CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal ise 700 binin üzerinde hekim ve sağlık çalışanının atama beklediğini belirterek, "Verilen sözler ortada ancak hiçbir şey yok. Yıllardır yöneticilerin yaptığı hekim düşmanlığı bitmiyor." diye konuştu.