Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık tüm il müdürlüklerine yolladığı yazıda, 0-6 yaş özel kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüplerinin açık olması talimatını verdi.

Ancak Aile Bakanlığına bağlı kreşler toplam kreşlerin %30'dur ve yine sağlık çalışanı aileler mağdur. Çocukların nakil işlemleri durdurulduğu için işlem yapılamamakta ve yapıldığı takdirde ASHB bağlı kreşlerin kontenjanı dolu yine büyük çoğunluğu kapsamamaktadır. MEB bağlı kreşlerde TSE belgesi mevcut olup ASHB bağlı kreşlerde belge yok ama açık. Biran önce konunun netlik kazanıp tüm çalışmakta olan sağlık çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesi gerekiyor. 

Yetkili Sendika Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının özel kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüplerinin açık tutulmasıyla ilgili açıklama yaparak "Sağlık çalışanlarımızın işi ve çocukları arasında bırakılmasının vicdanları yaraladığını muhataplarımızla paylaştık. Sağlık çalışanlarımızın çocukları mağdur oluyordu. Hem cephede savaşacaksınız hem de çocuklarınızı bırakacak bir yer bulamayacaksınız. Bunun makul bir tarafı yok. Tabi burada 7 gün 24 saat esaslı kreş sorunu bir kez daha gündeme geldi. Biz yıllardır bu sorunu gündeme getiriyoruz. Eğer hastanelerde kreş olsaydı mağduriyetler yaşanmayacaktı. AÇSH’ye bağlı kreş ve bakımevleri açık olacak. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kreş ve anaokullarının açılması içinde mücadelemiz devam ediyor. Hastanelerde 7 gün 24 saat esaslı kreş hizmetinin sunulması için mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.