Üç hafta aranın ardından bugün beştepe de toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

15 Ağustos 2022 tarihinde başlayan Milli Eğitim Bakanlığı Mazerete bağlı yer değiştirme tercihleri 19 Ağustos‘ta sona ermişti. Sonuçların yarın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da öğretmenlere bir müjde vererek “eş durumu ve benzeri taleplerle özür tayinlerine müracaat eden öğretmenlerimizin başvurularının istisnasız tamamının karşılandığı müjdesini vermek istiyorum” ifadesini kullandı.

- 60 bin temizlik görevlisi işe başlayacak

MEB tüm okulların temizlik, kırtasiye, küçük onarım ve atölye onalarımlarına dair bütçeleri bu yıl doğrudan okullara gönderdi.

Temizlik işlerinde çalışacak 60 bin kişi de bu yıl okullar açılınca görevlerine başlayacak.

- 1500 köy yaşam merkezini hayata geçireceğiz

Temel eğitimde 10 bin okul projesi kapsamında 3 milyar TL'lik bir bütçe harcadık. 1200 yeni anaokulu açtık. Yıl sonunda bu sayı 3 bine tamamlanacak. Yeni alınacak 20 bin öğretmenin 7 bin 500'ünü okul öncesine tahsis ettik. Yazın açtığımız bilim sanat, matematik atölyelerinden 1 milyon öğrenci yararlandı. Köylerde köy yaşam merkezlerini hayata geçireceğiz. 1500 köy yaşam merkezi hayata geçmiş olacak.

- Özür durumuna başvuranların tümünün talepleri karşılandı

Eş durumu ve benzeri taleplerle özür durumuna başvuran öğretmenlerimize başvuruların istisnasız tamamının karşılandığı müjdesini vermek istiyorum.

- Kariyer öğretmenlik sınavlarını boykot çağrısı saygısızlıktır

Uzman öğretmenlik ev başöğretmenliğe 614 bin 446 başvuru oldu. Bu öğretmenlerin büyük bölümü eğitimlerini tamamladı. Yüksek lisans veya doktora yapan 90 bin öğretmen zaten muaf olacak. Diğer öğretmenlere sınavı boykot çağrısı yapılması, Meclise saygısızlık olarak görüyoruz. Sınava girecek tüm öğretmenlere başarılar diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi