Hastanenin çatı katında kendine ve yönetime oda yapan Başhekim Dr. Halit Demir, böylece hastanede yaşanan yoğunluklarında önüne geçmiş oldu. Hastanenin 52 yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdürmekte olup son dönemlerde yapılan yeniliklerle hizmete devam etiğini belirten Başhekim Demir, çocuk acil servisi ve jinekolojik acil servisinin ayrı alanlarda hizmete açıldığını, hasta mahremiyeti ilkesinin yerine getirildiğini söyledi.

Hastanenin yatak kapasitesinin 120’den 167’e çıkarıldığını ifade eden Başhekim Demir: “Jinekolojik onkoloji uzmanının hastanemize kazandırılmasıyla birçok zorlu ameliyatın yapılması sağlandı. Eski bir hastane olmamıza rağmen SABİM ve CİMER şikayetleri Türkiye ortalamasının çok altındadır.

52 yıllık bir hastane olmasına rağmen Diyarbakır ilinde dahi olmayan yeni doğan yoğun bakım ünitesi 1,2 ve 3. Basamak olarak açılması sağlandı. Çocuk hastalıkları ve kadın doğum branşlarında il dışına nadir olarak hasta sevk ediliyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesine hitap edecek bir merkezi sterilizasyonun ünitesi kurulumu sağlandı. Başhekim makam odası da dahil olmak üzere hastanemiz idari katında bulunan odalar çocuk yoğun bakım ünitesi olarak hizmete açıldı. Hastanemiz tüm birim ve çalışanlarıyla en iyi hizmeti vermeyi amaçlayarak üstlendiği misyonla bölgede model olmayı hedeflemiştir” dedi.