"Mahkeme Nadire Hemşire'nin Çocuğunu Virüs Gerekçesiyle Babaya Verdi!" haberimizle kamuoyunun gündemine getirdiğimiz haber sonrası whatsapp haber hattımız üzerimizden mahkeme yolu gösterilerek suçlandık. 

‘GAZETECİLİK GÜCÜN SESİ OLMAK DEĞİLDİR’

saglikpersoneliHABER.NET olarak demokrasi ve hak mücadelesinin bir parçası olarak korkusuzca gazetecilik yapmaya devam edeceğiz. Biz gazeteciyiz. Gazetecilik başlı başına sorma ve sorgulama üzerine meslektir. Gazetecilik gücün sözcülüğünü yapmak değildir. Yayın ekibimizle korkusuzca haber ve habercilik yapmaya devam edeceğiz. Habercilik aşk mesleğidir. Biz aşkla tarif ediyoruz yaptığımız işi. Aşk zordur, aşık olmak zordur. İnsanın karnında kelebekler uçuşur. Habercilik de böyle bir şeydir. Aşkın acısı da dikeni de vardır. Bu dikene katlanmaya hazırız. 

HABERİN GEÇMİŞİ

Pandemi hastanesi olarak belirlenen Gaziosmanpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde hemşire olarak görev yapan 27 yaşındaki Nadire Aslan, eşine açtığı boşanma davasında mahkemenin, 4 yaşındaki oğlunun geçici velayetini, yerinde inceleme yapmadan eksik incelemeyle verilen bir pedagog raporuna dayandırarak, babaya vermesine tepki gösterdi. Mahkeme kararında, geçici velayetin babaya verilmesinin gerekçelerinden birinin “annenin mevcut çalışma koşulları" olarak gösterildiğini belirten Aslan “Bir hemşire olarak pandemi nedeniyle iş yoğunluğumuz çok fazla ama tüm sağlık çalışanları aynı durumda. Hepsinin çocuğu var, hiçbirimiz çocuklarımızı ihmal etmiyoruz" dedi. 

Nadire Aslan (27) pandemi hastanesi olarak belirlenen Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde hemşire olarak görev yapıyor. 5 yıllık evliliğinde, geçen sene eşine boşanma ve zina davası açtı. Mahkeme davanın ilk duruşmasında çocuğun geçici velayetini babaya verdi. Karara gerekçe olarak “Taraflar ve müşterek çocukla yapılan görüşme ile gözlemlere dayanarak annenin mevcut çalışma koşulları, küçüğün anneannenin bakımı ve gözetimi altında olması, küçüğün anneanneye yönelik olumsuz aktarımları ile birlikte, davalı babanın bulunulan aşamada çalışmıyor olması ve küçüğün bakımında etkili rol oynayabileceği" gösterildi. Nadire Aslan'ın mahkemenin bu kararı almasına neden olan pedagog raporunun yerinde gözlem yapılmayıp, eksik incelemeyle hazırlandığını belirterek, “Tek isteğim bu olaya bu kadar kör bakılmasını istemiyorum. Kararı sorgulamıyorum sadece, detaylı incelenmesini istiyorum. Ayrıca bir hemşire olarak pandemi nedeniyle iş yoğunluğumuz çok fazla evet ama tüm sağlık çalışanları aynı durumda. Hepsinin çocuğu var, hiçbirimiz çocuklarımızı ihmal etmiyoruz" dedi.