Yaptıkları işlerde hali hazırda sorun yaşadıklarını dile getiren bazı sağlık Müdürlüğü’nde görevli başkan ve yardımcıları özellikle uzman hekimlerin ek ödemelerindeki artışların ardından aldıkları düşük ücretleri gerekçe göstererek istifa dilekçelerini yazdıkları öne sürüldü.

BASIN ARACILIĞIYLA BAKANLIĞA BASKI KURUYORLAR

Sağlık müdürlüklerinde görev yapan Başkan ve Yardımcıları ikili ilişkileri ile yakın oldukları bazı haber sitelerine istifa etmeye hazır olduklarını belirten haber yapmaları ricasında bulundukları da iddialar arasında.

Yaklaşık 10.000 TL ile 15.000 TL arasında uzman hekimlere nazaran hak kayıplarının olduğunu öne süren Başkan ve Yardımcıları, istifa etmenin eşiğinde olduklarını öne sürerken 3 farklı ilde 10 – 12 kadar Başkan ve Yardımcısının istifa restiyle Sağlık Bakanlıına baskı kurduğu iddia ediliyor.

“UZMAN HEKİMLER 55 BİN – 65 TL ALIRKEN BİZ NİYE DÜŞÜK ALIYORUZ”

Sağlık müdürlüklerinde görev yapan Başkan ve Yardımcıları istifa etme düşüncelerinin temel nedeninin uzman hekimlerin 18.000 TL maaş, bunun üzerine 10.000 TL taban ek ödeme ve bunun üstüne de 25.000 ila 35.000 arasında değişen teşvik ek ödemesi almalarını kabul edilemez olarak değerlendiriyor.

Diğer taraftan bu Başkan ve Yardımcıları 4924 sayılı yasaya tabi sözleşmeli uzman hekimlerin Ağustos 2022 döneminde 65.000 ila 75.000 arasında ücret aldığını ifade ederek kendilerinin ek ödemelerinin de acilen artırılmasını istiyorlar.

“ÜCRET ARTIŞI OLMAZSA İSTİFA EDECEĞİZ”

Başkan ve yardımcıları sözleşmeli yönetici ücretlerinde herhangi bir düzenleme olmazsa hazırladıkları istifa dilekçelerini Sağlık Bakanlığı’na vereceklerini öne sürdüler.