Cumhurbaşkanı, görevini yapmadan maaş alanlarla ilgili söylediği durum maalesef sağlık teşkilatında da geçerli.

Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı başta olmak üzere çoğu hastanelerde mesaiye gelmeme, yarım gün çalışma gibi davranışlar kanayan bir yara haline gelmiş durumda.

Eşinden torpili olanlar, sendikadan torpili bulunanlar, hasta olmadığı halde sürekli rapor alanlar, eskiden sözleşme yöneticilik yapmış olanlar, çirkef kişilikleri nedeniyle sıkıntılı görülen tipler… Bu liste tahmin ettiğiniz üzere uzayıp gidiyor

İRADESİZ YÖNETİCİ ÇÖPLÜĞÜ

Kamuda mesaiye gelmeden maaş alanlara bankamatik memuru denilmekte. Bu bankamatik memurları, idareciler tarafından görmezden geliniyor. Çünkü idareci personelin aratacağı yüksek makamdaki ya da siyasi yönü güçlü kişilere karşı irade gösteremiyor.

İdarecilerin neden bu gibi durumlara göz yumduklarının sebebi ise tabii ki 663 sayılı kamu hükmünde kararname.

YÖNETİCİ KENDİSİ İŞE GELMİYOR Kİ MEMURU GETİRSİN!

Liyakattten uzak, sadece torpille ve yalakalıkla idareci olmanın önü Sağlık Bakanlığında sonuna kadar açılmış durumda. Kendisi yarım gün çalışan Başhekim, mesaiye gelmeyen memura ne yaptırım uygulayabilir ki?

Kaliteli, dürüst, idealist kişiler adeta sistemden tasfiye edildi. Kalanlarda kendini tamamen kenara çekmiş durumda.

SEKRETER, SAĞLIK MÜDÜRNE KAFA TUTUYOR!

Düşünün koskoca İl Sağlık Müdürü, bir uzman doktorun yanında kayıt yapan sürekli işçinin tehdidine boyun eğmek zorunda kalıyor. Bir ambulans sürücüsü, Acil Hizmetler Başkanına kafa tutup meydan okuyabiliyor. Ya da 2 uzman doktor bir araya gelerek Kamu Hastaneleri Başkanını değiştirebiliyor.

TÜM İŞLER ÇALIŞAN PERSONELE YIKILMIŞ DURUMDA

Hal böyle olunca hem Merkez Teşkilatta hem de Sağlık Bakanlığının Taşra Teşkilatında bütün yük çalışan birkaç personelin üstüne yıkılmış halde.

Editör: Haber Merkezi