“Türkeş olayının aslı ne” başlıklı Ciddi Gazete’de yayınlanan yeni haberde ise Barış Pehlivan’ın yazdıklarının kısmen doğru olduğu ancak büyük oranda bilgi yanlışıyla dolu olduğu belirtildi.

Haberde şu ifadelere yer verildi:

Uz. Dr. Muzaffer Türkeş, Afyon'da hekimlik yaparken, Kürşat Demir'le dünyaevine girdi. Bafralı olan Demir, aynı zamanda Antalya'da otel işletmeciliği yapıyordu. Nörolog Muzaffer Türkeş, evliliğin ardından aile bütünlüğünün korunması amacıyla, 2015 yılının Aralık ayında Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'ne başhekim yardımcısı olarak tayin edildi.

Muzaffer Türkeş'in eşi Kürşat Demir'in İngiltere'de yaşayan ağabeyi Hakkı Demir, Londra'nın kuzey bölgesinde mali müşavirlik ve danışmanlık şirketinde işlerini büyütünce, kardeşine de gelmesi için davet gönderdi.

Kürşat Demir, Türkiye'deki "dedikodu" atmosferinden olumsuz etkilenen eşiyle de konuşarak ağabeyinin davetini kabul etti. İşlerini tasfiye eden çift, 2018 yılında Londra'ya taşındı.

Hekimlik görevine ara veren Muzaffer Türkeş Demir, 2019 yılında ortaya çıkan coronavirüs salgını sürecinde İngiltere Sağlık Bakanlığı'ndan arandı. İngiltere sınırları içinde yaşayan ve aktif olarak görev yapmayan tüm hekimler gibi Alparslan Türkeş'in torununa da iş teklifi yapıldı. Muzaffer Türkeş, kendi talebiyle değil, gelen öneri üzerine Londra'da yeniden doktorluğa başladı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoksulluk sınırının altında ücret alan doktorlara "Giderlerse gitsinler" diye çıkışından çok önce yaşanan bu olay, bugün gazetelere yansıdığı biçimde gerçekleşmedi.

Haklarında çıkan haberlere şaşıran Muzaffer-Kürşat çifti, spekülasyonlara neden olacağı gerekçesiyle medyaya konuşmak istemediklerini belirttiler. Çift şu anda Antalya'da tatil yapıyor...