Kurban bayramı tatili kaç gün? Kurban bayramı tatili, kurban bayramı kaç gün tatil? olacak gibi sorular bayrama sayılı günler kala çalışanların en çok merak ettiği başlıklardan oldu.

Kabine toplantısı sonrası cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurban bayramı tatilinin dokuz gün olduğunu açıkladı.

2022 kurban bayramı 1. Günü 9 Temmuz Cumartesi günü idrak edilecek. Hem kurban ibadetini uygulamak isteyen hem de tatil planı yapan vatandaşlar ise 2022 kurban bayramı tatiline odaklanmış durumda. Diğer taraftan kurban bayramı tatilinin 9 güne çıkması yönündeki beklentiler de artmış durumdaydı. Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği kurban bayramı tatili dokuz gün uzatıldı.

Kurban Bayramı tatili ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Günü resmi tatil olan cuma günü birleştirildi.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ

Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak. Kurban bayramı tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz'u takip eden Çarşamba ve Perşembe günleri idari izin sayılacak.

Kurban bayramı tatili 2022

9 Temmuz Cumartesi günü başlayacak olan kurban bayramı - 12 Temmuz Salı günü son günü idrak edilerek tamamlanacak. Aynı haftaya 15 Temmuz Cuma günü Ulusal Bayramı’nın da denk gelmesi nedeniyle arada kalan çarşamba ve perşembe günleri idari tatil olarak ilan edildi.

Kurban bayramı tatili dokuz gün olur mu?

sorusunu çalışanların gündemine getiren de çarşamba ve perşembe günü oldu. Tatille ilgili yapılacak resmi açıklama 27 Haziran Pazartesi günü Cumhurbaşkanı tarafından açıklandı. 

2022 Kurban Bayramı 9 Temmuz 2022 Cumartesi günü başlayacak.

  • 8 Temmuz 2022 Cuma Kurban Bayramı Arefesi: Yarım Gün
  • 9 Temmuz 2022 Cumartesi Kurban Bayramı: 1.gün
  • 10 Temmuz 2022 Pazar Kurban Bayramı: 2.gün
  • 11 Temmuz 2022 Pazartesi Kurban Bayramı: 3.gün
  • 12 Temmuz 2022 Salı Kurban Bayramı: 4.gün
Editör: Haber Merkezi