İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 13 Mart tarihinde pandemi hastanesine dönüştürülen Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tıbbi malzemelerin kırılarak Milli Emlak’a hurda olarak verildiğini belirtti. Hurdaya ayrılmış malzemelerin görüntülerini de paylaşan Yokuş, “Yaklaşık 3 milyon lira değeri olan ve 8 kamyondan fazla acil servis malzemeleri Milli Emlak’a hurda olarak verildi. Hastanelerde yer yokken hepsi çalışan ve taşınabilir malzemeleri hangi vicdan, hangi ahlak bu malzemeleri hurda diye kamyonlara doldurup Milli Emlak’a atıyor” diyerek sitemde bulundu.

“KONYA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ BUNU AÇIKLAMALIDIR”

“Türkiye bu kadar zengin bir ülke mi?” diye soran Milletvekili Yokuş, “Bu malzemeleri hazineden devlet aldı. Hazinedeki paralarda 83 milyon insanımızın vergileri ile toplanan paralar. Bu israfı bu vicdansızlığı yapmaya ne hakkınız var? Bu milletin alın terini çarçur eden anlayışı biz kamuoyuna ifşa etmeyecek miyiz?  Konya İl Sağlık Müdürü bu konuyu Konyalıya ve Türk Milletine açıklamalıdır. Bu malzemeleri de neden hurdalığa attınız?” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş partisinin il başkanlık binasında düzenlediği basın toplantısında kent ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. 
Kentte artan corona virüs vaka sayıların ilişkin konuşan Yokuş, şunları söyledi; “Konya’da vaka sayılarımız arttı. Kentte yöneticilerde müthiş bir sorumsuzluk ve vurdumduymazlık var. 2 gün önce Konya Valimizi ziyaret ettim. Valimiz kentte alınan yeni kararları anlattı. Şimdi kenti yönetenlere soruyorum; bu tedbirleri neden bir ay önce almadınız. AKP’li vekiller geldiğimiz noktaya kadar niye Konya’ya sahip çıkmadınız? Elimde korkunç iddialar ve belgeler var. Kentimizde bir hastanede oksijensizlik nedeni ile ölen hastaların olduğu söyleniyor. Bunun belgeleri elimize ulaştığı zaman İl Sağlık Müdürü, Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı veya Sağlık Bakanı ne diyecek? Konya sahip değildir. Konya’da idarecilerin yanlışlarını Konya halkı adına ifşa edip, kamuoyuyla paylaşmakla mükellefim”

“HANGİ VİCDAN BU MALZEMELERİ ATIYOR”

Konya’da pandemi Hastanesi’ne dönüştürülen Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaklaşık 3 milyon lira değerinde tıbbi malzemenin hurdaya ayrılarak Milli Emlak’a verildiğini ileri süren Yokuş, “Yazır Mahallemizde bulunan eski Numune Hastanesi’ndeki malzemeler ve binası 13 Mart’ta Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne devredilerek ek hizmet binası olarak hizmet vermeye başladı. Pandemi hastanesine dönüştürülen hastanenin malzemeleri kırılıp, sökülerek hurda haline getirildi. Yaklaşık 3 milyon lira değeri olan ve 8 kamyondan fazla acil servis malzemeleri Milli Emlak’a hurda olarak verildi. Hastanelerde yer yokken hepsi çalışan ve taşınabilir malzemeleri hangi vicdan, hangi ahlak bu malzemeleri hurda diye kamyonlara doldurup Milli Emlak’a atıyor” dedi. 


HURDAYA ÇIKARILAN BAZI MALZEMELER

Hurdaya ayrılan malzemelerden bazılarını açıklayan Yokuş, “Hurdaya verilen malzemeler arasında; Teleskopik Aydınlatma Cerrahi Sedye, ilk yardım sedyeleri, yataklar, sedyeler, yüzlerce tavan aydınlatma floresanlar, alüminyum Havalandırma Sistemi, Elektronik eşyalar, Kapılar, camlar, banklar, Refakatçi yatakları ve Acil serviste bulunan birçok malzeme var” şeklinde konuştu.