Kıbrıs Türk Tabipler Odası Yönetim Kurulu yaptığı açıklama ile Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Onkoloji servisinde 3 Temmuz tarihindeki şiddet olaylarını kınadı.

Kıbrıs Türk Tabipler Odası Yönetim Kurulu,  Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Onkoloji servisinde 3 Temmuz  tarihinde görevini yaparken ölümle tehdide kadar varan, hastaların hizmet almasını engelleyen, sağlık personelinin çalışma şevkini kıran şiddet olaylarını kınadıklarını açıkladı.

Açıklamada şunlara da yer verildi:

“Büyük bir özveri ile toplum sağlığını karşılık beklemeden korumak, güçlendirmek, hastaları tedavi etmek için çaba sarfeden sağlık çalışanlarımızı şiddet olaylarına karşı korumak, güvenli şekilde hizmet vermelerini sağlamak devletimizin olduğu kadar toplumumuzun da görevidir. Bu tür şiddet olayları çalışma barışına, hastalarımızın sağlık hizmeti almasına, toplum sağlımızın korunmasına darbe vurmaktadır.

Sağlık çalışanlarına karşı şiddet olaylarına birçok ülkede olduğu gibi anında müdahale edilmesini, şiddet uygulayanın etkin ve hızlı şekilde cezalandırılmasını sağlayacak, caydırıcı cezalar verilmesi için yasal düzenlemelerin vakit geçirilmeden yapılması gereklidir.

Güvenli çalışma ortamı ısrarlı talebimizdir!”