Sağlık Bakanlığı, hiçbir paydaşını ortak etmeden, gelen öneriler dikkate almadan yaptığı maaş promosyonu anlaşmasıyla yeni mağduriyetler yaşatmaya devam ediyor.

Promosyonun 25200 liralık kısmı hesaplara yatırılırken geri kalan 3800 liralık kısım para puan olarak kredi kartlarına yüklenecek şekilde imza altına alındığı öğrenildi.

Yapılan protokolde bank kart liralarla ilgili madde şu şekilde oldu: “Promosyon başlıklı protokolün 16. Maddesinin 3. fıkrasında “15.01.2023 tarihinden itibaren 1800 TL Bankkart lira yüklemelerine başlanacak olup, ilk ödemeden 6 ay sonra 1000 TL, ikinci ödemeden 6 ay sonra 1000 TL daha kredi kartlarına Bankkart lira ödemesi yapılacaktır

Bankkart lira yüklemelerinin kredi kartı üzerinden ödeneceği maddesinin eşitlik ilkesine, Medeni Hukuk ve Borçlar Hukukunun sözleşme serbestisi ilkesine açıkça aykırı olduğu SES sendikası tarafından da gündeme taşındı.

Şöyle ki; 15.01.2023 tarihinden sonra bazı personelin önce kredi kartlarına Bankkart lira yüklenmiş, daha sonra bu tutarlar personelin banka kartlarına aktarılmış, daha sonra tekrar kredi kartlarına aktarılmıştır. Bu süreçte Ziraat Bankası kredi kartı sahibi olmayan ya da icra borcu bulunduğu veya kredi kartı verilmesine engel durumları bulunduğu ya da bankanın herhangi bir sebeple kredi kartı vermediği personele protokol kapsamında taahhüt edilen 1.800- TL Bankkart lira yüklemesi yapılmamış olup, mağduriyet yaşayan kişilerin Bankaya yaptığı başvurularda kişilere Banka tarafından “kredi kartlarının bulunmadığı” gerekçesiyle Bankkart Lira yüklenmeyeceği bilgisi verilmiştir.

Bankart” larına “Bank kart Lira” yüklemesi yapılmayan personelin mağduriyetinin ivedilikle giderilmesinin sağlanması sahanın beklentisi.. Aksi halde protokolün iptal edilmesi ve kişilerin mülkiyet hakkının ihlali sonucunu doğuracak şekilde protokol düzenleyen Sağlık Bakanlığı personeli hakkında tazminat ve ceza sorumluluğuna gidilebileceği birçok sağlık personeli tarafından dile getiriliyor.

Editör: Haber Merkezi