Artvin'de geçtiğimiz günlerde, hastanede koronavirüs hastası tarafından şiddet uygulanan doktor Seda Kenanoğlu şikayetçi olmuştu. Kadın doktor ve meslektaşı bu kez de failin abisi tarafından şikayetini geri çekmeyi kabul etmemesi üzerine darp edildi.

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre: Kenanoğlu, görev yaptığı hastanede önceki gün COVID-19 karantinasında olan ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye gelen Kibarcan Çakmak'ın şiddetine maruz kaldığı iddiasıyla şikayetçi olmuştu.

Bu kez Çakmak'ın ağabeyi Nejdet Çakmak bir kafede oturan doktorların yanına geldi ve kardeşine yönelik şikayetlerini geri çekmelerini istedi. Çıkan tartışmada hakaret ve küfürler savuran Çakmak, Kenanoğlu'nun yanındaki doktor arkadaşını darp etti. Bunun üzerine iki doktor hastaneye giderek rapor aldı ve Necdet Çakmak'tan şikayetçi oldu. Doktor Kenanoğlu ve arkadaşı ifadelerinde tehdit edildiklerini ve can güvenliklerinin olmadığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Cuma gecesi yaşanan olayla ilgili darp mağduru hekim ve sağlık çalışanları sosyal medya'dan seslerini duyurmaya çalıştılar. Yapılan paylaşımda "tedavisi evde devam eden covid+ hasta 112 ile hastaneye gelip "testim negatif çıkana kadar bana test yapacaksınız!Negatif olana kadar beni burada tedavi edeceksiniz!" diyerek iki hekim, bir hemşire ve bir güvenlik görevlisini darp etti. Kadın hekimin kolları bu halde." denildi. 

Doktor Seda tarafından yapılan paylaşımda, "Dün gece nöbetim sırasında 112 tarafından getirilen alkollü bir covid+ hastanın şiddet, hakaret ve tehditlerine maruz kaldım. Kollarım ne yazık ki bu halde. Benimle birlikte başka bir hekim arkadaşım ve hemşiremiz de darp edildi.

Olay sonrasında hasta yakını sözde özür dilemek için doktor odamıza izinsiz bir şekilde girdi. Önce küfretti, arkasından da “Siz doktorsunuz işiniz bunlarla uğraşmak, abartmayın” dedi. Sağlık çalışanlarına şiddet nasıl da normalleşmiş!

Doktor arkadaşım tam korumasız riskli teması olduğu için şu an karantinada, kendisine covid bulaşmış olma ihtimali var. Bense bugün yine hastanede nöbetçiyim, sağlık hizmeti vermeye devam ediyorum. Bazıları bu özveriyi görmüyor, bilmiyor, yok sayıyor, zorundayız sanıyor.

Hatırlatmak isterim, değiliz. Hekiminden temizlik görevlisine kadar sağlıkta şiddet yasasını çıkarmayarak birilerinin cesaretlendirdiği had bilmezlerin çıkıntılıklarına katlanmak, alttan almak, hakaretlerini mazur görmek, şiddete uğramak, ölmek, öldürülmek zorunda değiliz."