Pandemide toplum nazarında üç maaş ikramiye almış gibi algılansa da hekimlerin dışında kalan sağlık çalışanlarının çoğu bu geçici düzenlemeden dahi faydalanamadı.


Aile hekimleri ile aile sağlığı çalışanı ebeler ve hemşireler bu zorlu sürecin önemli bir parçası olurken ek ödemeleri olmadığı için tavan ek ödeme vs gibi herhangi bir ilave ödemeden faydalanamadıkları gibi maaşları da eridi, bitti.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına yönelik düzenleme yapılacak açıklamasından sonra da herhangi bir gelişme olmadı.

Tüm sağlık çalışanları gibi aile sağlığı çalışanları da vergi yükü altında eziliyor. 3000 nüfuslu bir aile sağlığı biriminde görevli aile sağlığı çalışanı (ebe hemşire) maaşı Haziran ayında net olarak 4475 TL. Televizyonlarda, gazetelerde, sosyal medyada dillendirilenin aksine aile sağlığı çalışanları o rakamların yanından bile geçemiyor.

*Bekar ve Ankara üzerinden %20 vergi dilimi baz alınarak hesaplama yapılmış olup, Aile yardımı ve AGİ'ye göre değişiklik gösterebilir. Görev yapılan il ve Kuruma göre değişiklik gösterebilir. SGK Primlendirme sadece ana maaş üzerinden yapılmaktadır.

Editör: Haber Merkezi