Olay dün akşam saatlerinde Aktaş Mahallesi Taşhancılar Caddesi’nde yaşandı. alışveriş yaptıktan sonra Manavdan çıkan Dr. Faruk Karslı, yer altı çöp konteynırının yanından geçerken, ayağı konteynırın kenarındaki demirlere takılarak adeta uçarcasına kontrolsüz bir düşüş yaşadı. Düşerken yüzünü park halindeki bir araca çarpan Karslı bir anda kanlar içinde kaldı. Olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Dr. Faruk Karslı’nın burnunda kırık tespit edildi.

Bu düşme ölümle sonuçlanabilirdi

Olaya tanık olan vatandaşlar, “Yine de verimlik sadakası varmış. Ayağı takılan doktor adeta havada uçarak düştü. Otomobile yüzünü çarptı. Başını bir taşa vurup beyin kanaması geçirseydi ne olacaktı. Yer altına gömülen bu çöp konteynırlarının etrafları açık bırakıldığı için her an her yerde bu tür kazalar olabilir.

Belediye’den davacı olacak

Kazayı yaşayan Dr. Faruk Karslı’nın Bolu Belediyesi’ne dava açacağı öğrenilirken, Kazadan hemen sonra belediye ekipleri bu konteynırın etrafını acilen kapatarak sıvadı.

Konteynırlar kaçıncı kez değişiyor?

Belediyenin zamanla kasasından milyonlar harcadığı çöp konteynerler, geçtiğimiz aylarda tekrardan yenilenerek renkli kutularla değiştirilmişti. Zemin bölümlerinin de değiştiği çöp konteynırlarının gelişigüzel şekilde yerleştirilmiş olması, bu tür kazalara davetiye çıkarıyordu

Çöp konteynırları Bolu Belediyesi eski Başkanı Alaaddin Yılmaz döneminde 3 kez değiştirilen ve geçtiğimiz aylarda Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından plastik malzemeden yapılmış, renkli kutularla yenilenmişti.

Editör: Haber Merkezi