Körfez Belediyesi tarafından, sağlık çalışanlarının konaklaması için sağlıkçıların kullanımına verilen Körfez Öğretmenevi’nin gazı, İZGAZ tarafından borç yüzünden kesildi. İzmit Öğretmenevi Müdürü Halil İbrahim Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Mart ayından itibaren sağlık çalışanlarının orada konakladığını belirterek: “İZGAZ Fransız şirket mi.Egede yapamadığı operasyonu #Covid süresince sağlıkçılara hizmet için kullandığımız doğalgaz ödenmesinden dolayı Gaz kesme operasyonu başladı” dedi.

GECE GÜNDÜZ

Korona virüs tüm dünyayı etkisi altına almış durumda. Sürecin başından beri ülkemizde ve dünyada bu mücadelede en önde giden isimler kuşkusuz sağlık personelleri. Gece gündüz, ailelerinden feragat ederek çalışan sağlık personellerine büyük bir ayıp yapıldı.

MAĞDUR OLDULAR

Süreç sebebiyle Korona virüs bulaş riskini azaltmak için Körfez Belediyesi tarafından Körfez Öğretmenevi sağlık personellerine tahsis edilmişti. Ancak bu sabah Körfez Öğretmenevinin doğalgazı İZGAZ tarafından kesildi. Burada kalan sağlık çalışanları da mağdur oldu.

GAZ KESME OPERASYONU

Körfez Öğretmenevinin doğalgaz borcu varmış. Yapılandırma istedik. İZGAZ yapılandırmayı kabul etmedi. Sabah gelip gazı bir anda kestiler. Kesmeden önce söyleseler yine öderdik. Buradaki sağlık çalışanlarını mağdur ettiler.”