Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde parlamento muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Koca, teşvik ek ödemesi düzenlemesinin 1-2 gün içinde yayınlanacağını kaydetti.

Koronavirüs salgını ile ilgili gelen soruya “aralık ayında artış olabilir” diyen Sağlık Bakanı, “tedbiri elden bırakmadan aşıların olunması gerekiyor. Riskli kişiler kalabalık ortamda maske takmalı” dedi.

Sağlık çalışanlarına ödenen teşvik ek ödemesiyle ilgili gelen soruya ise, birinci basamak ve eczacılar olmak üzere herkes teşvik ek ödemesini alacak cevabını verdi.

Muayeneler üzerinden özel hastanelerin sistemi delmesine izin vermeyeceklerini kaydeden Bakan Koca, muayenehaneler ile ilgili şu anda bir çalışmalarının olmadığını, özel hastanelerin muayeneler üzerinden sistemi delmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Öte yandan Sağlık Bakanı Koca, Meclis nöbetiyle ilgili yaptığı paylaşımda "Meclis Nöbetimiz sırasında milletvekili arkadaşlarımızla, çeşitli konumlarda bulunan siyasetçilerimizle görüşerek taleplerini aldık, öneri ve eleştirilerinden yararlandık. Gazi Meclis’in çatısı altındaki nöbet görevimizle sorumluluk duygumuz bir kez daha yenilendi." ifadelerini kullandı.