Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapan sağlık işçileri Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan “İşçi  Çalışma  Esasları” konulu Genelgeye tepkileri sosyal medyadan getirmeye devam ediyorlar.

HER GÜN MESAİYE GELİNİR Mİ?

Çoğu işçi "ek iş yapıyoruz" yada "her gün hastaneye mi gideceğiz" yönünde tepki gösterirken, Öz Sağlık-İş sendikası Genel Başkanı Devlet Sert Mahkemeyi işaret etti. Toplu İş Sözleşmesi ile önemli kazanımlar elde ederek ortalama 4.400 TL net maaş + ikramiye + tediye vb. yan ödemelerle ücretleri artırılan işçiler, 12 yada mevzuatta yeri olmamasına rağmen 16 saatlik çalışma düzeni istiyorlar. Özellikle akşam 20.00'den sonra mesai yapan işçilerin +500 ile +800 TL arasında gece farkını yeni Genelge nedeniyle alamayacakları ileri sürüldü. 


Sağlık Bakanlığı 4 D'li Sürekli İşçilerin Geriye Dönük 11 Bin Liralık Fark Bordrosu Yayımlandı - TIKLAYIN


Başkan Sert konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları ifade etti.

“Sağlık Bakanlığı  Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan ve uygulanmak üzere  81 ile gönderilen “İşçi  Çalışma  Esasları” konulu yazı, ne tarafından bakarsanız bakın, hukuka, imzalanan toplu  iş sözleşmesine ve  evrensel sendikacılık ilkelerine, bu manadaki  bütün  uluslararası  belgelere aykırı  bir yazı ve  uygulama imkanı  bulunmayan, bulunsa dahi Türkiye genelinde iş barışını bilerek ve doğrudan baltalamaya dönük bir yazıdır.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapan sağlık işçilerinin alın terini  gasp etmeye, emeklerinin karşılığı ücrete göz dikmeye matuf böyle bir yazının hukuki geçerliliği bulunmamaktadır.

İllere gönderilen yazının satır aralarında oluşan GECE ZAMMI ÖDEMEYİN talimatı, her türlü gizlemeye rağmen  açıkça  görülmektedir.

Gece Fazla Çalışma  Ücretinin ve Gece Zammının ayrı ayrı düzenlendiği Toplu  İş sözleşmesine imza  atan Bakanlık, hemen ardından kendi imzasını  hiçe sayarak böyle bir tebligat ile sonuçları itibariyle devleti milyonlarca lira zarara sokacak bir kamu zararını başlatmaya çalışmaktadır.

Özellikle salgınla mücadelede en ön saflarda yer alan sağlık işçilerinin alın terinin karşılığını gasp etmeye dönük bu girişimi Sendika  olarak hukuki zeminlere taşıdık.


4 D'li Sürekli İşçilerin 14 Günlük Bin 931 Liralık Fark Bordrosu Yayımlandı - TIKLAYIN


İŞÇİLERİN TEPKİLERİ