Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri, Nazilli Yeşil Mahalle’de gerçekleştirdikleri altyapı çalışmasında yaptıkları hatayla iş bilmezliklerini ortaya koydu. Plan ve projeden uzak bir şekilde altyapı çalışması yapmaya çalışan ekipler, Nazilli Devlet Hastanesi’nin fiber kablosunu koparttı. ASKİ’nin iş bilmezliğinden dolayı hastanede veri işlemleri ve bölgedeki internet erişiminde sıkıntılar yaşandığı öğrenildi.

KARA DÜZENE GEÇİLDİ

Konuya dair açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, durumu doğruladı. Sorunun çözülmeye çalışıldığını ifade eden Müdür Açıkgöz, “Bizim sistemlerimizin hepsini offline’a düşürdü. Tedavileri ve süreçleri manuel olarak takip ediyoruz” dedi.

Hastane sisteminde kopma meydana geldiğini belirten Açıkgöz, “Şimdi verilerin hepsini tekrar kaydediyoruz. Merkezle fatura gönderme ve provizyon alma noktasında manuele düştük. Bir ekibimiz bunun için çalışıyor. Sorun çözülmeye çalışılıyor ama yarın da devam edebileceği söyleniyor” ifadelerini kullandı.

İNTERNET HİZMETLERİ AKSAYACAK

ASKİ’nin iş bilmezliğinin sonuçları hakkında bilgi veren Açıkgöz, “İnternet üzerinden randevu alınabilecek ama reçete oluşturulamayacak. Acil serviste şu anda manuel işlemlere geçildi. Tahliller de devam edecek ama E-Nabız’a geçemez sonuçları. Hastane içindeki yapımız tamamen çalışıyor” diye konuştu.

OLAY YARGIYA TAŞINACAK

Yaşanan mağduriyetten dolayı adli mercilere başvurulacağını belirten Açıkgöz, “Elbette hukuki süreç oluşacak ama biz şu anda ne olup bittiğini çok fazla bilmiyoruz. Biz daha ziyade acil sağlık hizmetlerinin, normal sağlık hizmetlerinin verilmesini şu anda planlıyoruz” dedi.