Edinilen bilgilere göre, Kocaeli'de özel bir hastanede görev yapan 51 yaşındaki Dr. Uğur Tolun, 2 gün önce 41 EF 389 plakalı aracı ile Kartepe sınırları içindeki Samanlı Dağları'na gideceğini söyleyerek evinden ayrıldı. Kendisinden haber alamayan ailesini ihbarı üzerine başlayan arama çalışmalarında 3. günde de sonuç alınamadı.

Samanlı Dağları'ndaki Kuzuyayla Tabiat Parkı bölgesine Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi ve AFAD ve AKUT ekiplerince karadan yaya ekipler, ATV ve arazi araçları, havadan drone ile yapılan arama tarama faaliyetlerinde Tolun' ait bir ize rastlanılmadı.

Kar yağışının etkisini arttırması, havanın kararmaya başlaması nedeniyle ekipler, arama ekiplerin aramalara yarın devam etmesi bekleniyor.

Kocaeli Valiliği, Kartepe ilçesinde dağlık bölgede kaybolan doktoru bulmak için yürütülen çalışmaların sonuç alınıncaya kadar sürdürüleceğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, 13 Ocak'ta aracıyla Kartepe'ye giden ve kendisinden haber alınamayan doktor Uğur Tolun hakkında yakınları tarafından kayıp ihbarında bulunulduğu ifade edildi.

Tolun'un cep telefonunun 13 Ocak'tan beri kapalı olduğu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu üzerinden son konum bilgilerinin alındığı belirten açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Elde edilen bilgiler doğrultusunda kayıp vatandaşımızı, Kocaeli, Sakarya ve Kırklareli AFAD, jandarma, JAK, emniyet, Kocaeli İtfaiyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe zabıta, Kızılay, UMKE, AKUT, İHH, AFGD, Kross Motorcular, Türkiye İzcilik Federasyonu Kocaeli ve ANDA olmak üzere 67 araç, 2 iş makinası, 5 Kross motor, 5 kar motoru, 5 ATV, 1 8x8 kirpi kurtarma aracı, 5 drone, 1 bot ve 169 personelin katılımıyla Kartepe Kuzuyaylası, Altınoluk Yaylası, Sultaniye, Pazaryeri, Suadiye Tabiat Parkı, Eski Yayla Meşruriye, Çilekli, Ercova İnönü Yaylası, Sapanca Gölü kenarı, Serindağ mevkisi ve üst bölgesinde arama kurtarma çalışmaları sürdürülmektedir."

Açıklamada, talep edilen helikopterin hava muhalefeti nedeniyle arama kurtarma çalışmalarına katılamadığı, aramaların drone ve yer ekipleriyle gerçekleştirildiği bildirildi.

Her ihtimali değerlendiren ekiplerin, Sapanca Gölü ve çevresinde tarama yaptığı ancak sonuç alınamadığı belirtilen açılamada, "14 Ocak'tan itibaren yapılan arama çalışmaları bugün de devam etmekte olup arazi şartlarının güçlüğü, mevsim şartlarının zorluğuna rağmen Sayın Valimiz Seddar Yavuz'un gözetim ve denetiminde çalışmalar netice alınana kadar sürdürülecektir." ifadeleri kullanıldı.

Kartepe'de dağlık bölgede kaybolan doktoru arama çalışmaları sürüyor

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde dağlık bölgede kaybolan doktoru bulmak için başlatılan arama çalışmaları devam ediyor.

Kartepe'ye 13 Ocak'ta aracıyla giden ve kendisinden bir daha haber alınamayan ortopedi ve travmatoloji uzmanı Uğur Tolun'u (51) bulmak için jandarma, AFAD ve AKUT ekiplerince başlatılan arama çalışmasına dün akşam ara verildi.

Çalışmalara sabah saatlerinde yeniden başlayan ekipler, arama faaliyetini Kuzuyayla bölgesinde yoğunlaştırdı.

Tolun'un son görüldüğü yerle ilgili teknik çalışma gerçekleştiren jandarma ve polis ekipleri, faaliyetlerini sürdürüyor.

Başiskele ilçesindeki bir özel hastanede ortopedi ve travmatoloji uzmanı olarak görev yapan Tolun, 13 Ocak'ta aracıyla Kartepe'ye gitmişti. Tolun'un en son Maşukiye'de görüldüğü ve bir daha haber alınamadığı ihbarı üzerine arama çalışması başlatılmıştı.

Editör: Haber Merkezi