Yer İstanbul Fatih, Tarih 29 Ağustos 2019

Aslında yazıştığı kişi ne bir Amerikan askeriydi ne de bir kadın. Gerçekte Nijerya ve Burkina Fasolu olan dolandırıcıların ağına düşmüştü.

Sözde kuryenin asistanı olarak arayan kişi, gümrükte takıldığını belirterek Kardiyolog Doktor’dan bin 940 Amerikan Dolarını hesabına yatırmasını istedi. Şüphelenen doktor kabul etmeyince,
Bu kez parayı Türk Kadın F.A.’nın hesabına göndermesini istediler. Mağdur Dr., bu hesaba 1940 Dolarının o zamanki karşılığı olan 11 bin 700 Lirayı yatırdı.

Şüpheliler doktoru bir kez daha aradılar. Bu kez paketin İstanbul Havalimanı Gümrüğünde takıldığını belirterek 7 bin Dolar yani 41 bin Lira para istediler. Doktor S.S. bu parayı da gönderdi.

Soruşturma kapsamında paraların aynı gün hesaptan çekildiği tespit edildi. Türk şüpheli F.A. ifadesinde banka hesabını komisyon karşılığında şüphelilere kiraladığını kabul etti.

Dolandırıcıların, mağdurlardan toplamda 90 binin üzerinde Türk Lirası ve 7 bin Amerikan Doları para topladığı tespit edildi.

2 yabancı uyruklu şüpheli ile Türk F.A’nın nitelikli dolandırıcılık suçundan her bir mağdur için 19,5 yıldan 52,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık F.A. komisyonla banka hesabını kullandırdığı ifadesini değiştirdi. Sanıklar yabancı uyruklu olduğu için banka hesabı açamadıklarından hesabını kullanmalarına izin verdiğini söyledi.

Yabancı sanıklar da Türk sanıkla aralarının bozuk olduğu için kendilerini yakalattığını, sadece 1 kez hesabını kullandıklarını ileri sürdüler.

Mahkeme sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşmayı Eylül Ayı’na erteledi.

Editör: Haber Merkezi