Olay 10 Kasım tarihinde Kocaeli’nin Derince İlçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre İstanbul Ataşehir’de özel bir hastanede kardiyolog olarak çalışan M.M., boşandığı eşi A.G.’ye 5 yaşındaki çocuklarını teslim etmek için Kocaeli’ye geldi. A.G.’nin oturduğu siteye gelen M.M. burada genç kadını darp etmeye başladı. Olay sitenin güvenlik kameralarına yansıdı.

Eski eşi M.M. tarafından darp edildiğini belirten A.G., “Velayeti bende bulunan çocuğumuzu bana teslim ederken, yaşadığım sitenin içerisinde ve çocuğumuzun gözünün önünde beni defalarca tekmeledi. Hayati organlarımın olduğu noktalardan yumruklayarak ölümle tehdit etti” şeklinde konuştu.

“KORUMA KARARI 3 AYA DÜŞÜRÜLDÜ”

Daha önce de şiddete uğradığını belirten A.G., “Buna ilişkin de davalarımız hala devam etmektedir. Çocuğu teslim etmeme, kaçırma, iştirak nafakasını düzenli ödememe gibi icra mahkemelerince de tespit edilmiş suçları mevcuttur. Yaşadığım eve tehdit ve zorla girip; evin içinde de tehditlerine devam ederek bana hakaret ve cinsel saldırıda bulunmuş, bunun üzerine belirlenen 6 aylık koruma tedbir kararının süresi, verdiği yalan beyanları doğrultusunda 3 aya düşürülmüştür” dedi.

“CAN GÜVENLİĞİM BULUNMAMAKTADIR”

“Saldırı sırasında kucağımda olan çocuğumuz olaydan hem fiziksel hem de ruhsal olarak zarar gördü. Eski eşim M.M.’den gördüğüm şiddet münferit değil sistematiktir ve şiddet mağduru olarak can güvenliğim bulunmamaktadır. Bana ve çocuğumuz için yeniden verilen 3 aylık tedbir ve koruma kararının ara verilmeksizin uzatılması gerekmektedir”