“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ALIN TERİNİN KESİLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ”

Başkan Karataş, “Fırat Üniversitesi Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarına 2 aylığına % 10 döner sermaye kesintisi yapılacağı malum sendika aracılığıyla duyurulmuştu. Aralık ayına geldik ve her ay kesintiler çoğalarak % 80 ‘leri buldu. Sağlık çalışanlarının alın terini keserek hastanenin idare edilmesini kabul etmiyoruz. Hakkımız olan döner sermayenin verilmesini istiyoruz” dedi. Başkan Karataş’ın bu paylaşımı bir çok kişi tarafından da beğenildi.

“DÖNER SERMAYE SİSTEMİ DEĞİŞTİRİLMELİ!”

Ayrıca Başkan Karataş, döner sermeye sisteminin değiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Karataş, “Dağıtım oranlarının yükseltilmesi, emekliliğe yansıtılması, çalışanlara adaletli dağıtılması. Sabit ek ödemelerinin merkezi bütçeden karşılanması. 4/B Sözleşmeli personelin maaş ve özlük haklarının merkezi bütçeden ödenmesi, kurumlarda sözleşmeli sürekli işçi statüsünde olan personelin maaş ve özlük haklarının merkezi bütçeden ödenmesi ve kurumların finans açıklarında; kurum çalışanlarının katkıları ile elde edilen döner sermaye gelirleri kullanılmamalı” dedi.

“SAĞLIK PERSONELİ, SAĞLIK HİZMETLERİNDEN ÖNCELİKLİ FAYDALANMALI!”

Sosyal medya hesaplarından paylaşımlarını sürdüren Karataş, “Uzun süredir gündeme getirdiğimiz çalışanlarımıza muayene önceliği verilmesi uygulaması İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kabul edildi.  Darısı Fırat Üniversitesi Hastanesinin başına” diyerek benzer bir uygulamanın ilimizde olmasını istediklerini ifade etti. Başkan Karataş’ın bu paylaşımı ise bazı kişilerin tepkisine neden olurken; bazı kişiler ise bunun gerekliliğinden bahsetti.

“BU DURUMUN NERESİ GARİP?”

İşte o yorumlardan bir kaçı… S.A. “Çok garip bir uygulama düşünsenize her kurumun kendi personeline öncelik verdiğini” dedi. H.S. “Neresi garip? Siz çalışma arkadaşınızın işini bekletiyor musunuz? Pasaport biriminde çalışan memur kendine pasaport çıkarmak için randevu mu alıyor? Poliklinik hastasının bir aciliyeti yoktur, hayati bir durum aksatılmıyor yani” dedi.

Editör: Haber Merkezi