Yapılan başvurularda, başvuru tarihi itibariyle 30 gün içinde işlemin neticelenmesi esas alınıyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin üzerinden geçen 1 yılın ardından yapılan değerlendirmelerde sistemde tıkanan noktaların yanında, vatandaşa kolaylık getirecek bir takım çalışmalara da imza atılmaya çalışılacak. Taslaktaki en önemli değişiklik ise kamuda vatandaşın iş ve işlemlerini hızlandıracak önlemlere öncelik verilmesi.

TASLAK BİTTİ, GÖRÜŞLER ALINIYOR!

Cumhurbaşkanlığı bürokratları tarafından uzun zamandır üzerinde çalışılan taslak ilgili kurumların görüşü alınmak üzere dağıtım yerlerine gönderildi. Taslak genel itibariyle incelendiğinde, hesap verilebilir devlet anlayışı merkezli, kişi beyanı ve memnuniyetini öncelikli alan, daha şeffaf bir kamu yönetimin ortaya konulmasını esas alıyor. Kamuda yapılan iş ve işlemlerde hızlı, kaliteli, adil, dijital ortama aktarıma uygun, hazineye düşük maliyeti olan işlemlere öncelik veriliyor.

30 GÜN ZORUNLULUĞU GELİYOR

Kamuda vatandaşın işlemleri yapan idarenin görev tanımları sadeleştirilerek daha net ifadelere yer verilirken,  Kamuya yapılan başvuruların süratle cevaplanması esas alınarak, ilk başvuru yapılan idarece sonuçlandırılması amaçlanıyor. Uzun bürokratik yazışmalarla ortaya çıkan geç cevap verilmesi dönemini geride bırakmak isteyen düzenlemeyle, başvuru sahibine istediği cevap konusunda en geç 30 gün gibi kısa bir süre içinde cevap verilmesini öngörüyor.