Çalışma Bakanı ile son derece verimli bir toplantı yaptıklarını söyleyen HAK İŞ Genel Başkanı Arslan, Çalışma Bakanı Bilgin’e teşekkür etti.

Kesimi Toplu İş Sözleşme Çerçeve protokolüne dair bugün TÜRK-İŞ'le bir araya geleceklerini söyleyen Arslan, "Bu çalışmalar çerçevesinde yol haritamızı iki konfederasyon ortaklaştıracağız. Bir an evvel kamu çerçeve protokolünün imzalanması konusunda çalışmalarımızı hızlandıracağız. En kısa zamanda bu kamu çerçeve protokolünün taraflarca müzakerelerinin tamamlanıp imzalanmasını bekliyoruz." Dedi.

Arslan, görüşmede, "696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kadro alan kamudaki çalışanların özlük haklarının iyileştirilmesi" konusunun da ele alındığını aktararak "Burada da özellikle kadro alan kamu çalışanlarıyla aynı zamanda yerel yönetimlerde çalışan kamu işçilerinin 6772 sayılı Kanun'a göre verilmesi gereken ilave tediyelerinin verilmesi, zorunlu emekliliğin ortadan kaldırılması -ki EYT içerisinde zorunlu emekliliğin kaldırılması konusunda mutabakatımız var- o konuda da talebimiz kabul edilecek şekilde düzenleme yapıldı." ifadesini kullandı.

Mahmut Arslan, çerçeve protokolde yer alan özlük haklarının iyileştirilmesi, tayin, becayiş haklarının tanınması gibi hükümlerin bu dönemde de hayata geçirilmesi konusunda bir mutabakatları bulunduğunu dile getirdi.

Sayın Bakanımızı toplu iş sözleşmelerinin bir an evvel sonuçlanması konusunda son derece kararlı gördük. Yine pek çok sorunu, ek protokolle çözmek yerine bunların hepsini birlikte, kamu çerçeve protokolüyle beraber çözme konusunda bir irade koyduk."

"Sözleşmenin sonuçlanması için çaba sarf edeceğiz. Kısa zamanda bu görüşmelerin tamamlanıp çalışanların sorunlarının giderildiği hem ücret hem sosyal hakları hem de idari noktadaki taleplerinin karşılandığı, uzlaşma ve barış içerisinde Türkiye'ye yakışır bir şekilde toplu iş sözleşmelerinin sonuçlanmasını bekliyorum." dedi.