Prof. Dr. Hilmi Ataseven Neden CÜ Rektör Adayı Olmayacağını Açıkladı!

Geçtiğimiz yıllarda Cumhuriyet Üniversitesi’nde Rektör Yardımcılığı görevinde bulunan ve şuan Kamu Hastaneleri Genel Müdürü olan Prof. Dr. Hilmi Ataseven Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesi için Rektörülüğün en güçlü adaylarındandı.

Ataseven başlattığımız anket sonrası haber merkezimize ulaşarak Rektörlükle ilgili bir düşüncesinin olmadığını belirtti.

Ataseven gönderdiği mesajında “Ben, Dr Hilmi Ataseven. Alim Yıldız hocam rektör adayı olduğu sürece onu destekleyeceğimin ve aday olmayacağımın bilinmesini istiyorum.” dedi.

Alim Yıldız’ın yeni dönemde görevine devam etmek isteyeceği bilinirken bu açıklama sonrası Prof. Dr. Hilmi Ataseven’in Rektör adaylığına talip olmayacağı ve adaylık sürecinde Rektör adaylığı için dilekçe vermeyeceğine de artık kesin gözle bakılıyor.

Ataseven’e Baskılar Artıyor!

Özellikle Milli Görüş camiasını temsil eden isimlerin başında gelen Abdullah Genç ve çevresinin Rektör adaylığı için Ataseven’e baskı yaptığı iddia edilirken Ataseven’in “Alim Hoca varken aday dediğim” dediği ifade ediliyor.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ile de oldukça yakın hukuku olan Ataseven için yakın çevresine “Ataseven aday değil! Şuan ki görevi oldukça yoğun ve önemli” dediği ifade ediliyor.