Kocaeli’nde İl Sağlık Müdürlüğü görevini de yapmış olan Dr. Hasan Aydınlık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine Genel Sekreter Yardımcısı olarak görevlendirildi. Kocaeli’de 7,5 yıl il sağlık müdürlüğü,  2.5 yıl da Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yapan Aydınlık, sonrasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüttükten sonra Sağlık Bakanlığına geçti. Bakanlıkta, önce Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcılığı, ardından Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı yaptı. 

Kocaeli Ses Gazetesinde yer alan başka bir habere göre Hasan Aydınlık şu şekilde ildeki vatandaşlara tanıtılıyor. 

HASAN AYDINLIK KİM?

Bana göre KARANLIK BİRİSİ.

Çok ama çok ilginç birisi Hasan Aydınlık.

Daha doğrusu bana sorarsanız ilimizdeki en karanlık en bilinmeyenli bürokrattır Hasan Aydınlık.

İlimizde onun kadar görevden alınıp yeniden göreve getirilen, arkasında kimin olduğu, hangi güçlerin bulunduğu bilinemeyen, çözülemeyen karanlık bir kişiliktir.

7.5 yıl ilimizde il sağlık müdürlüğü, 2.5 yıl Kamu Hastaneleri Birliği genel sekreterliği yapan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde genel sekreter yardımcılığı görevinde bulunan, bir görevden alınıp tekrar başka bir göreve verilen Hasan Aydınlık şimdi Tahir Büyükakın tarafından genel sekreter yardımcısı yapıldı.

Nasıl ki Ali Yeşildal’ın görevden alınmasında bilinmeyen onlarca denklem varsa Hasan Aydınlık’ın genel sekreter yardımcılığına getirilmesinde de onlarca bilinmeyen ve de çözülemeyen denklem vardır.

2014 seçimlerinde AKP’de milletvekili aday adayı olan Hasan Aydınlık’ın kamuoyunda ve çevresinde bilinen en önemli özelliği cemaatçi yani FETÖCÜ olarak bilinmesidir.

Hasan Aydınlık kısa adı KOSEDER olan Kocaeli Sağlık Mensupları Derneği’nin kurucuları arasında Hasan Aydınlık var.

Bu dernek 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kapatıldı.

Bu derneğe aidat verenler FETÖ iddiasıyla görevlerinden ihraç edildiler.

En canlı örnekte Kadın doğum doktoru Mustafa Türkmen’dir.

Hasan Aydınlık’ta bu derneğin kurucuları arasında yer almasına rağmen darbe girişiminin hemen ardından apar topar Ankara Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne atandı ve sonra da kararname ile Kamu Hastaneleri Kurum başkanı oldu.

FETÖ suçlamasıyla kapatılan KOSEDER’in üyeleri ve aidat ödeyenler ihraç edilirken Hasan Aydınlık nedendir bilinmez hep bilinmeyen güçler tarafından ödüllendirildi.

Şimdi de Tahir Hoca tarafından genel sekreter yardımcılığına getirildi.

Bana bu yaşananlar açıkçası hiç ama hiç normal gelmiyor.

Tahir Büyükakın züccaciye dükkanına girmiş bir fil gibi her tarafı yıkıyor.

Ama böyle giderse yıktıklarının altında kalacak gibi geliyor bana.

Güngör ARSLAN