Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi acil servisinde yaşandığı öne sürülen olayda; acil serviste tedavi gören bir hastanın kaldırım taşını alarak doktora saldırmak için acil servisi basmak istediği, o sırada olay yerinde bulunan bir hasta yakını tarafından kişinin engellendiği, şikayet üzerine saldırganın gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılması sonrası acil servis doktoru Sezer Eşref sosyal medyadan duruma isyan etti.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dün yaşanan olayda, iddialara göre Acil serviste tedavi olduktan bir süre sonra elinde taşla tekrar Acile gelen hasta, kendisini tedavi eden Doktor Sezer Eşfer’e saldırmak istedi. Saldırgan başka bir hasta yakını tarafından engellenerek taş elinden alındı. Saldırgan polis tarafından gözaltına alındıktan sonra “eylemi teşebbüs olarak kaldığından dolayı” serbest bırakılınca, doktor bu duruma sosyal medya hesabından şu sözlerle isyan etti;

“Eylemi teşebbüs olarak kaldığından şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yarın gelip yarım kalan işini halledebilir. O zaman tutuklarsınız.

‘BU ŞEHİRDE GÜVENDE DEĞİLİM ÖLÜM KORKUM VAR’

Yarın başıma bir şey gelirse sorumlusu kim olacak sizce? Açık açık beni öldüreceğini söyleyip, elinde bir insanı öldürebilecek bir taşla acil servise gelen bir adam şu an serbest. Şaka gibi ama değil. Allah kahretsin. Bu şehirde güvende değilim, ölüm korkum var. Beni koruyabilecek misiniz?

Ya inanılır gibi değil adam saatler sonra acil servisimize geri geliyor. Yine madde etkisinde yine sorun çıkarıyor. Bu mu kanun bu mu adalet? Biz bunları yaşamak zorunda mıyız?

Dün beni öldüreceğini söylerek acil servisi taşla basan adam, gözaltına alındı 15 saat sonra serbest bırakıldı. 7 saat sonra da acil servisimize tekrar geldi. Yine alkol ya da madde etkisindeydi. Soruyorum size ben bu ülkenin doktoru olarak ne yapmalıyım? Ölmeyi mi bekleyeceğim?

Editör: Haber Merkezi