Hastane yönetiminden mobing gördüğünü iddia eden Dr. Samet Temel, idare ile yaşadığı bir sorun nedeniyle iki aylığına geçici görevle Sivrihisar ilçesine gönderilmişti. Bir akşam özel eşyalarını almak için Yunusemre Devlet Hastanesi’ndeki odasına giden Dr. Temel, yönetici ve özel güvenlik görevlilerinin engeliyle karşılaştı. Doktora, hastaneye ve odasına giremeyeceği söylendi. Doktor, yaşananları kendi cep telefonuyla kaydedip sosyal medyada paylaştı. Doktorun, resmi evrak istediği için hastane yönetimiyle ve Sağlık Müdürlüğü ile sorun yaşadığı iddia ediliyor.

Doktora yapılan muamele kamuoyunu ayağa kaldırdı. Başta hastası kadınlar olmak üzere pek çok destek açıklaması yapıldı. Sağlık-Sen Eskişehir Şubesi de hastane önünde yaptığı açıklamayla doktora yapılan muamelenin hoş olmadığını ifade etti. Kadın doğum uzmanı doktorun takip ettiği ve önceden hastası olan kadınlar sosyal medyadan onlarca destek mesajı paylaşarak Doktor Temel’in görevine dönmesini istedi.

İşte mesajlardan bazıları…

• Hocam asla hakkınızı savunmaktan caz geçmeyin bir çok Eskişehirli hastamız sizin nasıl bir hekim olduğunuzu ve ne fedakarlık yaptığınızı meslek aşkınızı biliyor siz asla hakkı ödenmeyecek olan hekimlerden siniz sonuna kadar destekçiniziz umarım adalet bu kez tecelli eder ve kötüler kazanmaz saygılarımla

• Samet Temel hocam size yapılan haksızlık bize yapılmıştır. Biz sizin hastanız olarak arkanızda dimdik durucaz. Çok üzgünüm

• Çok üzgünüm siz mükemmel bir insansınız size bunu nasıl yaparlar

Skandal iddiaya jet yalanlama

Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde korona virüs testlerinin yaklaşık 90 kişilik gruplar halinde yapıldığı iddiasında bulunuldu. Bir test grubundaki 90 numunenin tamamının sisteme ‘negatif’ olarak girildiği öne sürüldü. Yapılan hatanın iki gün sonra farkına varıldığı ve şahıslara iki gün sonra bilgi verildiği iddialarına hastaneden yalanlama geldi.

Sosyal medyada yayılan ve tepki alan iddialara Yunus Emre Devlet Hastanesi'nden yazılı bir açıklama ile cevap verildi. Yapılan açıklamada söz konusu ifadelerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek ''02.04.2021 tarihinde bazı basın yayın organlarında Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde 90 kişinin Covid-19 testinin yanlış girildiği, bazı hastalara 2 gün sonra ulaşılarak test sonuçlarının düzeltildiği şeklindeki ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır. Hastanemizde haber sitelerinde iddia edildiği gibi bir olay yaşanmamıştır'' dendi.