19/04/2020 tarihinde internet sitenizde yayımlanan tarafımla ilgili “Hastane Müdürü Kadın Doktorun Üzerine Yürüdü İddiası!” başlıklı haberle ilgili aşağıdaki tekzip yazısını yayınlamanızı talep ediyorum.

Öncelikle 2007 yılından itibaren Sinop’ta sağlık ocağından, toplum sağlığı merkezine, sağlık müdürlüğünden, 112 il ambulans servisine kadar sağlık teşkilatımızın birçok biriminde bana nerede görev verilirse yaptım. Ekim 2019 tarihinden itibaren Durağan Şehit Hakan Tanrıkulu Devlet Hastanesinde İdari ve Mali İşler Müdürü olarak görev yapmaktayım.

Hastane Müdürü Kadın Doktorun Üzerine Yürüdü İddiası! haberi için tıklayınız

Haberde adı geçen Dahiliye Uzmanı Dr. Selen KANTARCI bir süredir acil serviste nöbet tutmakta ve akabinde 2 yada 3 gün nöbet izni kullanmaktadır. Ancak söz konusu hekimin acil serviste nöbet tutması ve akabinde izin kullanması Dahiliye Poliklinik randevularının aksamasına, hasta mağduriyetlerinin yaşanmasına neden olmaktadır. Özellikle Ülkemizde yaşanan pandemi döneminde, covid-19 rahatsızlığı geçiren hastaların devam eden şikayetleri nedeniyle dahiliye branşına başvurularda bir artma söz konusudur.

15/03/2021 tarihinde Başhekimimiz Dr. Fahri ALTAŞ, Dahiliye Doktorumuz Fatma ÖZDEMİR ile İdari ve Mali İşler Müdür Odasında (odamda) oturmakta iken bu konuları görüşmek üzere Başhekim Dr. Fahri ALTAŞ diğer Dahiliye Uzmanımız Dr. Selen KANTARCI’ yı da arayarak davet etti. Bu husus konuşulmaya başlandığında doktor hanım bu konunun neden idari ve mali işler müdür odasında konuşulduğunu? ve benim neden konu ile ilgili görüşte bulunduğumu? sorguladı ve “sen başhekim misin?” şeklinde çıkışlarda bulundu. Kendisine neden bundan rahatsızlık duyduğunu sordum, idari anlamda benim de görüş bildirebileceğimi söyledim. Daha sonra Başhekim Beyin odasına geçerek konuşmalarına devam etmelerini ilettim. Akabinde Başhekimin odasında görüşmeleri devam ederken Başhekimden izin alarak “İdari ve Mali İşler Müdürü olarak Dahiliye Uzmanımızın acilde nöbet tutması ve akabinde izin kullanması poliklinik hizmetlerinde ve servis işleyişinde aksamalara neden oluyor, hasta mağduriyeti yaşanabiliyor, bu benim görüşüm, görüşümü bildirmek istiyorum” dedim. Daha sonra doktor hanım tekrar Sen Başhekim misin? Ne karışıyorsun? şeklinde söylemlerine bağırarak devam etmiştir. Odadan dışarı çıktım ve sonrasında Dr. Selen KANTARCI ile hiçbir görüşmem olmamıştır. Dr. Selen KANTARCI’nın dilekçesinde belirttiği gibi üzerine yürümem, bağırmam, elimi kaldırmam veya kendisine mobing yapmam gibi bir durum söz konusu asla olmamıştır. Yaşanan tüm bu olaylara Başhekim Dr. Fahri ALTAŞ ve diğer Dahiliye Uzmanımız Dr. Fatma ÖZDEMİR başından sonuna kadar şahittirler.

Görev yaptığım ilçemde vatandaşlarımıza sağlık hizmetlerinin aksatılmadan ve eksiksiz bir şekilde sunulabilmesi için gayret etmekte, bunu yaparken de mesai arkadaşlarımın da her zaman yanında yer almaktayım.

Ayrıca haberinizde Sağlık-Sen Sinop Şube Başkan Yardımcısı görevinde olmam ile ilgili bilgilere ve fotoğraflara da yer verildiğini görmekteyim. Bu bile sizlere bu haberi kim ya da kimler tarafından ulaştırıldığını ve onların amaçlarını apaçık gözler önüne sermektedir. Sahada karşılık bulamayan ve bu gibi haberlerle itibar suikastçiliği yapanlara bir kez daha söylemek istiyorum ki, Sağlık-Sen’li olmaktan, haklının ve çalışanın yanında yer almaktan onur ve gurur duyuyorum.

Konu ile ilgili durum Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılacak soruşturma ile belli olacaktır. Ayrıca şahsıma atılan bu iftira ve yalan haberlerle ilgili sorumlu kişi hakkında hukuki süreçte başlatılmıştır.

Barbaros Mehmet ŞENGÜN

Editör: Haber Merkezi