Samsun 'da Atakent Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimi Uzm. Dr. Hamide Umarusman, polis tarafından psikolojik şiddete uğradığı gerekçesi ile beyaz kod başvurusunda bulundu.

Sağlık camiasından flaş açıklama

12 Kasım 2020 Persembe günü Samsun'da Covid 19 testi henüz sonuçlanmadığı için dışarı çıkması yasak olan bir hasta Atakent Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimi Uzm. Dr. Hamide Umarusman'a muayeneye geldi. Umarusman TC kimlik numarasından hastanın karantinada olması gerektiğini görünce hızlıca reçetesini yazıp muayene odasının dışına almak istedi.

Ancak, doktor Umarusman'ın iddialarına göre kadın hasta bir anda sinirlenerek kendisine tepki gösterdi. Oda dışına alınmasına da sinirlenen kadın polisi aradı.

Kadının oda dışına çıkmasından sonra hasta bakmaya devam eden Hamide Umarusman, polisin gelmesi ile ikinci bir şok yaşadığını iddia etti ve şunları söyledi;" Burada karantina kurallarını çiğneyen bir hasta polisi arıyor. Gelen polis memuru bu hastanın neden karantina kurallarını çiğnediğini sorgulamadan başıma dikilip hasta baktığım sırada 'Bayan karakola gideceğiz hakkınızda şikayet var' diyerek hastalarımı bıraktırıp mesai saatim olmasına rağmen karakola götürdü. Ben şikayetçi bayana adli herhangi bir müdahalede bulunmadım. Darp, cebir vs yok. Ama adi bir suçlu muamalesi gördüm"

Doktor Umarusman yaşadıklarını Samsunsonhaber'e şöyle anlattı: