SABİM’e gelen ölüm tehditlerinin sonuncusu Adana Seyhan Devlet Hastanesi’nde görevli doktor Burcu Akın’a yapıldı.

Okuyanların adeta kanını donduran ölüm tehdidinde bulunan utanmaz şahıs, “yarın bir olsun gözlerini oyacağım” diyecek kadar pervasızlaştı.

SABİM üzerinden hekime yönelik geçtiğimiz gün yapılan ölüm tehditi, devletin resmi iletişim aracı üzerinden yapılmasına rağmen hiçbir hukuksal işlem yapılmamaya devam ediliyor.

Yoğunluk nedeniyle ameliyat tarihi Kasım ayından Aralık ayına ertelenen hasta yakınının bu duruma gösterdiği tepki SABİM’e yansıdı.

Kendini bilmez vatandaş SABİM’e şu ifadelerde bulundu:

“Adana Seyhan Devlet Hastanesi göz polikliniğinde annem göz için emliyat olması gerekiyordu. Kasımın ilk aylarında çağrılacağı söylendi ancak çağrılmadı. Hastane ile iletişime geçtiğinde aralık ayında yapılacağı söylendi. Orada bulunan doktor Burcu Akıncı “ameliyat falan etmiyorum.” diyerek evrakları fırlattı annemi dışarı çıkardı. 184 sabime şikayet edin dedi. Eğer siz bir şey yapmazsanız ben yarın oraya giderek onun ağzını yüzünü bıçaklayapacağım. Onu cezalandırmazsanız yemin olsun ben cezalandıracağım. Bazen sağlık çalışanlarını dövüyorlar, bazıları hak ediyor. var bir sebebi. Kimi ameliyat etmiyor. Yarın ben ona göstereceğim. Yarın bir olsun. Gözlerini oyacağım. Görüşmeler kayıt altında. Hepsini söyledim. Gözlerini oyduktan sonra inşallah cezam düşer. Cezasını ben veririm. Konunun incelenmesini ve gereğinin yapılmasını istiyorum.”

"UMUTSUZUM"

Şikayette adı geçen hekim ise sosyal medya üzerinden şikayet ekran görüntüsünü paylaşarak “Mutsuzum, umutsuzum” notunu paylaştı.

YILDIRIM: MESLEKTAŞIMIZLA GÖRÜŞTÜK

Öte yandan Hekimin paylaşımına cevap yazan Hekim Birliği Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Çağlar Yıldırım, Hekim Birliği Sendikası olarak, hekim ile görüştüklerini, Sağlık Bakanlığına gerekli bildirimleri yaptıklarını ve Adanadaki sendika avukatları aracılığıyla hukuki destek verilmesi konusunda gerekli irtibatın sağlandığını yazdı.

Çağlar Yıldırım, Sağlık Bakanlığınada biz gerekenleri yapıyoruz, SİZ? Diye soru sordu.