Doktor maaşları konusunda birçok afaki rakamlar ortaya dolaşırken, en son 24 yaşında 9 bin lira maaş alıyorlar algısı bu konuda gelinen son noktayı gözler önüne serdi. Doktorların özlük haklarından çok, özellikle maaş ve döner sermayeden aldıkları tutarlar vatandaşlar tarafından da yakından takip edilmeye devam ediliyor. 

Hekim maaşları hekimlerin dışında bir çok kişi tarafından hem merak edilmeye hem de takip edilmeye devam ediyor. Daha önce de çıkan haberlerde, yıl başında yapılan son zamlarla beraber 'doktor maaşının minimum 18 bin lira olması' gibi paylaşımlar yapılarak doktorların maaşları konusundaki bilgisizlik ortaya konulmuştu. 

3 BİN 801 LİRA MAAŞINI YAYINLADI

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'yı etiketleyerek aldığı maaşın banka ekran görüntüsünü yayınlayan Merve Sinoplu Çekme isimli Doktor, "Artık istanbulda valeler 20 lirayı beğenmiyor, 30 lira istiyor. Fiyat biçilmiş yani, çoğu yerde rastladım. Küçük bir hesap yapalım, günde 10 araba, en kötü 20 gün çalışsa, 6000 lira maaş. Gençliğini heba eden bir hekim olarak maaşım ektedir. @drfahrettinkoca" dedi.