Kademeli normalleşme genelgesinde kamu personelini ilgilendiren düzenlemeler

İçişleri Bakanlığı tarafından 16.05.2021 tarihinde kademeleli normalleşme genelgeleri yayımlandı. Söz konusu Genelge'de 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’ten 1 Haziran 2021 Salı günü saat 05.00’e kadar uygulanacak olan tedbirler yer almaktadır. 

Kademeli normeleşme genelgesinde kamu personeli ile ilgili aşağıdaki düzenlemeler yer almaktadır.

"5. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Mesai

Cumhurbaşkanlığının 14.04.2021 tarih ve 2021/8 sayılı Genelgesi ile Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının 27.04.2021 tarih ve 17665 sayılı yazısı doğrultusunda, kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanmakta olan 10.00-16.00 saatleri arası mesai sistemi ile uzaktan/dönüşümlü gibi esnek çalışma usulünün uygulanmasına kademeli normalleşme döneminde de devam edilecektir."

Görüleceği üzere, kamuda esnek çalışma, idari izinler ile mesai saatleri ile ilgili uygulamalara 2021/8 sayılı Genelgeye göre devam edilecek.

Ayrıca, halihazırda faaliyetlerine devam etmekte olan kreşlerle birlikte Milli Eğitim Bakanlığıyla yapılan değerlendirmeler çerçevesinde kademeli normalleşme döneminde anaokulları da faaliyetlerine devam edecek olup diğer tüm okul ve sınıf seviyeleri için Milli Eğitim Bakanlığınca kamuoyuna duyurulduğu şekilde uygulama sürdürülecektir.

Kamu personelini ilgilendiren bir başka düzenleme ise Genelgenin seyahat yasağının istisnası kısmında yer almaktadır. Buna göre, zorunlu bir kamusal görevin ifası kapsamında ilgili Bakanlık ya da kamu kurum veya kuruluşu tarafından görevlendirilmiş olan kamu görevlilerinin (müfettiş, denetmen vb.) özel veya resmi araçlarla yapacakları şehirlerarası seyahatlerine, kurum kimlik kartı ve görevlendirme belgesini ibraz etmek kaydıyla seyahat izin verilecektir.