Manşet Türkiye’de Yer Alan Haber;

Bu görevden almanın bana ulaşan ayrıntılarını, dilim döndüğünce, bilgim dahilinde bu köşeden size aktardım.

Bakanlığa ulaşan yolsuzluk ihbarlarını, raporları, iddiaları yazdım.

O zaman çoğu kesimden eleştiri aldım, “iftira attığımı” söyleyenler bile oldu. Bunca yıllık gazetecilik yaşamımda, kimseye iftira atmadım, bile-isteye kötülemedim.

Ne varsa onu yazdım… Belgeli, bilgili…

Şimdi…

Sağlık Müdürlüğü soruşturmasıyla ilgili, az bile yazdığıma kanaat getirmeye başladım. Elime öyle doneler ulaştı ki ‘pes’ dedirten cinsten.

Bu konuya az sonra tekrar dönmeden şu ayrıntıyı da yazmadan geçemeyeceğim. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Sayıştay incelemesinden geçti. Denetçilerin ulaştığı bilgiler; onca yıllık denetçilere bile ‘nasıl olur?’ dedirtti.

Nihayetinde Sayıştay raporları gereği bir adım atılacak.. Soruşturmalar açılacak, adliyeye gidecek ya da gerek olmadığına kanaat getirilip dosya kapatılacak.

Bana ulaşan belge ve bilgiler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya da ulaşmış olacak ki, yeni bir müfettiş görevlendirmesi yaptı. Şimdi o müfettişler harıl harıl çalışıyor. Daha önce yaptıkları araştırmaların üzerine yeni gelen ihbarları ekleyerek değerlendirmeler yapıyorlar.

Bakanlık bu araştırmaları yaparken, daha önceki yazımda adı geçen ve soruşturmanın kilit ismi sayılan M.A. isimli İl Sağlık Müdürlüğü görevlisi ne yapıldı biliyor musunuz?

Yeni gelen Sağlık Müdürü tarafından bir hastaneye müdür yapıldı. Hem de İzmir’in en eski ve en büyük hastanelerinden birine..

Sizin gibi ben de “Olacak iş mi?” diye sordum kendi kendime.

Bi daha söylüyorum, hakkında yolsuzluk iddiaları olan il müdürlüğü üst düzey görevlisini alıp koca hastaneye müdür yaptılar.

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu deyimi tam bu işlem için söylenmiş.

İşte; müdürlük görevi verilen o isimle ilgili Sağlık Bakanlığı çok detaylı bir soruşturma açtı.

O kişinin yaptığı milyonluk medikal, cihaz, alet, araç, gereç ne varsa, tamamı didik didik inceleniyor. İhaleler mercek altına alınıyor. Sözleşmelerin içerikleri gözden geçiriliyor.

Eğer bir yolsuzluğa rastlanırsa, bu ismin ardında duranlar, o zaman ne diyecekler merak ediyorum.

Daha yazacağım çok şey var ama önce müfettişler biraz daha çalışsın…

Sonra… Sonrasında öyle bir bombam var ki.. Bekleyin, onu da yazacağım.

Kaynak: https://mansetturkiye.com/hakkinda-sorusturma-vardi-mudur-yapildi-209yy.htm