İYİ Parti Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, sağlıkçıların sesini TBMM’ye taşıdı. Türkkan, TBMM Genel Kurulu’nda Sağlık Bakanlığı bütçesi görüşülürken de Bakan Fahrettin Koca’ya “Bu ödemeler uzatılacak mı?” diye sormuş, Bakan Koca’dan “Uzatıyoruz” cevabı gelmişti. Ancak ek ödeme süresinin uzatılması kararı Resmi Gazete’de de çıkmasına rağmen sağlıkçılara şu ana kadar bir ödeme yapılmadı.

Türkkan, konuyla ilgili bir gelişme olmaması üzerine Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Türkkan önergesinde şu soruları yöneltti:
“6 Eylül 2020 tarihli 31236 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan ek ödeme kararnamesine göre; 1 Ağustos 2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle, kapsamı ve oranı Sağlık Bakanı tarafından belirlenmek üzere sağlık personeline ek ödeme yapılacağı duyurulmuş, bu sürenin uzatılacağı Meclis Genel Kurulu’ndaki Bütçe görüşmeleri sırasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından da dile getirilmişti.” diyen Türkkan, sağlık personellerine Kasım ya da Aralık ayı için herhangi bir ek ödemenin henüz yapılmadığını yazdı.

İşte Türkkan’ın soruları;

1- 1 Ağustos 2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle, sağlık personeline ek ödeme yapılacağı Resmi Gazete’de duyurulmasına, bu sürenin uzatılacağı Meclis Genel Kurulu’ndaki Bütçe görüşmeleri sırasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından da dile getirilmesine rağmen neden hala bir ek ödeme yapılmamıştır?
2- 2020 yılına dair bütçe hesaplarının kapanması nedeniyle Kasım ve Aralık aylarına dair herhangi bir ek ödemenin yapılmayacağı doğru mudur?
3- Kasım ya da Aralık ayı için ek ödeme yapılacak mıdır, bu ödemelerin ne zaman yapılması düşünülmektedir, ek ödemeler hangi tarihten itibaren ödenmeye başlanacaktır?
4- Ek ödemelerde personeller arasında bir eşitsizlik olduğu sağlık çalışanları tarafından dile getirilmektedir. Ek ödemeler hangi kriterlere göre yapılmaktadır/yapılacaktır, bu konuda eşitsizlikler varsa bunu giderme konusunda bir çalışmanız bulunmakta mıdır?
5- Lisans mezunu, 1’in 4’ü, 27 yıllık bir sağlık personelinin Aralık ayı maaşı, 3 çocuk parası dahil 3.680 TL’dir. Bu durumda olan birçok personel geçim sıkıntısı çektiğini ifade etmektedir. Bu konuda bir iyileştirme yapılması düşünülmekte midir?