Türkiye Büyük Millet Meclisinde Genel Kurulunda Milletvekillerine hitap eden Adana Milletvekili İsmail Koncuk, memur, işçi ve memur emeklisine %54 enflasyon farkı verilmesi gerektiğini söyledi.

Memura, işçiye, emekli yüzde 54 enflasyon farkı!

En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çıkarılmalı. Memurlarımıza zam yapılacak, memur emeklilerine zam yapılacak, işçilere zam yapılacak. Bunu nasıl yapacağız? Asgari ücret yüzde 54 arttı mı kardeşim? Arttı. O hâlde, tüm bu kesimlerin maaşlarında zam, enflasyon farkı ve refah payı toplamının en az yüzde 54 olması lazım.

Yani yüzde 100 de verseniz, emin olun, kurtarmıyor. Düşünün, bir öğretmen 9 bin TL maaş alıyor. Yüzde 100 zam yapsanız 18 bin TL’ye çıkacak. Yüzde 100 zam yapsanız bile öğretmen maaşı, memur maaşı, işçi maaşı sendikaların AR-GE’lerinin yapmış olduğu o 27 bin TL’lik yoksulluk sınırının altında kalacak. Emekli maaşını hiç söylemeye gerek yok.

En az % 30 refah payı verilmeli!

Dolayısıyla, Ocak ayında Sayın Cumhurbaşkanının verdiği bir söz var: Refah payı uygulaması. “Yapacağız.” dedi Sayın Cumhurbaşkanı. Bu sözler Temmuz zammı öncesinde de verildi ama yerine getirilmedi. Şimdi takip ediyoruz İYİ Parti olarak, Sayın Cumhurbaşkanı refah payını ne kadar verecek ya da verecek mi. Ne olmalı? En az yüzde 30 seviyesinde bir refah payı verilmeli. Kime? Memura, emekliye, işçiye bu refah payını vermek zorundasınız ki bu vereceğiniz yüzde 54’lük zam bile -söylediğim gibi- bu çalışan kesimi, emeklileri rahatlatmayacak ama bir nebze de olsa bunların rahatlamalarını sağlamamız lazım diyorum.