İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Düzceliler'den gelen kalp krizine bağlı olarak yaşanan vefatlarda doktor ve teçhizat yetersizliği iddialarıyla ilgili kendisine gelen şikayetler üzerine, bakanlık yetkilileri ile yaptığı görüşmenin ardından söz verdiği gibi Düzce'nin sağlıkta yaşadığı sorunları meclise taşıdı.

BAKAN KOCA'DAN YAZILI CEVAP İSTEDİ

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunan Türkkan, özellikle kalp rahatsızlıklarına bağlı olarak yaşanan sıkıntıları gündemine aldı.

"DÜZCE’DE CİDDİ ANLAMDA DOKTOR SIKINTISI ÇEKİLİYOR"

Önergesinde, Düzce’de ciddi anlamda doktor sıkıntısı çekildiğini belirten Türkkan, özellikle kalp rahatsızlığı olan hastalara müdahale edecek doktor eksikliği bulunduğunu vurguladı. "Hastanelere sevk sırasında zaman kaybı yaşanıyor" Düzce'de yaptığı istişareler sonucunda sağlıkta edindiği bilgileri paylaşan Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, kalp krizi geçiren hastaların; başta kardiyoloji konusunda doktor olmaması, teçhizat yetersizliği, mevcut teçhizatların bozuk olması ya da çalışma performansının düşüklüğü ve başka hastanelere sevk edilme sırasında yaşanan zaman kaybı nedeniyle vefat ettiğinin ifade edildiğini aktardı. İki doktor geçici görevle Şırnak’a gönderildi

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde görev yapan Kalp Damar Uzmanı Dr. Ekin İlkeli ve Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Sinan Cumhur Karakoç'un geçici görevle Şırnak’a gönderildiği bilgisine ulaştığını ifade eden Türkkan, ayrıca hastanedeki bazı ameliyatların iptal edildiği yönünde de duyumlar alındığını kaydetti. Tüm bu bilgiler ışığında Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'ya Türkkan, şu 9 soruyu yöneltti:

1- Kalp krizi geçiren hastaların; başta kardiyoloji konusunda doktor olmaması, teçhizat yetersizliği, mevcut teçhizatların bozuk olması ya da çalışma performansının düşüklüğü ve başka hastanelere sevk edilme sırasında yaşanan zaman kaybı nedeniyle vefat ettiği doğru mudur?

2- Düzce’de Atatürk Devlet Hastanesi ve Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi olmak üzere 1 devlet, 1 de üniversite hastanesi olmasına rağmen kardiyoloji konusunda neden sıkıntı yaşanmaktadır?

3- Bu hastanelerde kardiyoloji bölümü var mıdır? Varsa bu hastanelerde görev yapan kardiyoloji uzmanı sayısı kaçtır?

4- Düzce’de bu konuda açık yaşanmasına rağmen Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde görev yapan Kalp Damar Uzmanı Dr. Ekin İlkeli ve Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Sinan Cumhur Karakoç’un geçici görevle Şırnak’a gönderildiği doğru mudur? Bunun gerekçeleri nelerdir? Bu iki doktor yerine atama yapılmış mıdır?

5- Düzce Devlet Hastanesi’nde bazı ameliyatların iptal edildiği doğru mudur? Bunun gerekçeleri nelerdir?

6- Düzce’de kalp rahatsızlığı yaşayan hastalar için gerekli teçhizatlar neden bozuktur, bu konuda neden yetersizlik yaşanmaktadır, bu teçhizatların çalışma performansı neden düşüktür?

7- Düzce’deki hastanelere kardiyoloji ile ilgili teçhizatlar ne zaman alınmıştır, bunlar alınırken nasıl bir prosedür izlenmiştir? Bu teçhizatların denetimi yapılmakta mıdır?

8- Düzce’ye yeterli sayıda kardiyoloji uzmanı doktor ataması yapılması düşünülmekte midir? Bu ne zaman gerçekleşecektir?

9- Düzce’deki 2 hastanede kardiyoloji konusundaki sıkıntılar giderilene kadar özellikle kalp krizi geçiren hastaların hayatlarını kaybetmemesi ve başka rahatsızlık yaşayan hastaların sağlıklarına kavuşması için Bakanlık olarak ne gibi tedbirler alınması düşünülmektedir?