Zonguldak Alaplı Devlet Hastanesi’nde hastane güvenlik görevlisinin,  ilçe belediyesinde görevli bir itfaiye çalışanı tarafından darp edilmesine tepki gösteren Öz Sağlık-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Recai Özcan,  “Üyemize yönelen saldırının bir başka kamu personeli tarafından yapılmış olması,  olayı daha da  üzücü hale getirmiştir. Sağlıkta şiddet olayları bir an önce psikolojik yeterlilik açısından değerlendirilmelidir.  Üyemizin  uğramış olduğu bu saldırı karşısında hakkını, hukukunu koruyacağız” dedi.

Konuya  ilişkin olarak bir açıklama yapan Öz  Sağlık-İş Sendikası  Zonguldak Şube  Başkanı Recai Özcan şunları söyledi:

“Bugün sabah saatlerinde Zonguldak Alaplı  İlçe Devlet Hastanesi’nde görev yapan güvenlik  görevlisi üyemiz  Recep Yaman,  İlçe  Belediyesi’nde görevli bir itfaiye personeli tarafından darp edilmiştir.

Zonguldak Valisi’nin hastaneye yapacağı ziyaret öncesi, hastane ve çevresini yıkamakla görevlendirilen bir  itfaiye çalışanı hortumla güvenlik  görevlisini ıslatmış, ikili arasındaki münakaşa kavgaya dönüşmüş ve  itfaiye personeli güvenlik  görevlisi  üyemiz Recep Yaman’ı darp ederek burnunu kırmıştır.

Sağlıkta şiddet olayları her geçen gün seyir değiştirerek devam etmektedir.  Bu sefer bir başka kamu görevlisinden gelen şiddet hadisesi bizleri daha  fazla üzmüştür.

Sağlıkta şiddet olaylarının artık psikolojik bir tabana oturduğu  ve olaylarda öfke kontrolünün belirleyici  olduğu  apaçık ortadadır. 

Sağlık personeline yönelen bu şiddet olaylarının önüne geçmek için toplum sağlığı,  öfke kontrolü, psikolojik yeterliliklerin de  ciddi bakımdan değerlendirilmesi, hele ki  bu saldırıyı yönelten kişinin bir başka kamu  görevlisi olma durumu karşısında olayın daha derinlemesine  araştırılıp cezai  işlemlerin sonuçlandırılması gerekmektedir.

Kendisi de  can ve mal kurtarmakla  görevli bir  itfaiye personelinin  öfke kontrolünden yoksun olması, ileride telafisi  olmayan sonuçlar  doğuracak  olayların da habercisidir.

Üyemiz Recep Yaman’a  Öz  Sağlık İş Sendikası  Zonguldak Şube Başkanlığı olarak geçmiş olsun diyor,  olay karşısındaki hakkının-hukukunun sonuna kadar korunacağını  ve takip edileceğini belirtiyoruz”.