Mavi Kart İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından aylık abonman yüklenerek kullanılan İstanbul karta verilen isim olarak biliniyor.

Bilindiği gibi 30 Haziran 2022 tarihinde sağlık çalışanlarının Pandemi nedeniyle ücretsiz toplu taşıma kullanma hakkı sonlanmıştı.

Ücretsiz ulaşımın bittiği tarihi olan 30 Haziran‘da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından mavi kart’lı abonman olarak bilinen kartlar sağlık çalışanları için tanımlandı.

Mavi Kart Nedir?

Ulaşım ücret tarifesi ve kullanım şartları UKOME tarafından belirlenen mavi kart, aylık abonman yüklenerek kullanmakta. Aylık yükleme yapılmasını yanında normal dolum yapılarak da kullanılabilen kişisel kart mavi kart, aylık abonman yüklenip o ay bittiğinde ister basım kalsın ister kalmasın tekrar yenilemek zorunda olunan kart olarak biliniyor.

İzmir'de de Durum Aynı

Diğer taraftan İzmir Büyükşehir Belediyesinin de sağlık çalışanlarının kullandığı toplu taşıma kartlarını İzmirim karta dönüştürdüğü, çalışanların tam basımlı kartı 1 Temmuz’dan itibaren kullanmak zorunda olduğu öğrenildi

İstanbul ve İzmir’de sağlık çalışanlarının mevcut kartlarını kullanabilecekleri sadece ücretsiz bilim haklarının ellerinden alındığı öğrenildi. Sağlık çalışanları kartlara para yükleyerek indirimsiz bir şekilde toplu taşımayı kullanabilecekler.