Prof. Dr. Memişoğlu, salgın sürecinde İstanbul'da yürütülen çalışmalar, maske zorunluluğunun kaldırılması ve gelinen son duruma ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sosyal medyada yer alan "devlet hastanelerindeki bazı doktorların çalışmadığı, iş bıraktıkları ve randevusu olan hastaların gittiklerinde hekimleri bulamadıkları" iddialarına ilişkin de şunları kaydetti:

"Kovid savaşından çıkan sağlık ordusunun karşısına, biraz ötelenmiş, iki senedir bekletilmiş bir sağlık talebi çıktı. Bu tabii yönetim anlamında da hizmet anlamında da bir vakadır. Bunu düzeltmek için elimizden geleni yapıyoruz. Özellikle kamu, sağlık hizmetinde çok büyük bir yük taşıdı.

Özellikle acil servisler, poliklinik veya muayene hizmetlerini kamu tarafı daha çok -İstanbul için söylüyorum- yönetmeye çalışıyor. Böyle olunca da orada hekimin veya sağlık çalışanının beklentisi oldu. Bu beklentiyi Bakanlığımız çok yakında çözecek. Sayın Cumhurbaşkanı'mız zaten bu konularda -özellikle şiddet konusundaki mevzuat zaten çıkmış durumda- diğer hususlarda da maddi anlamda çalışma ortamında düzeltme olacağını ifade ettiler.

Çok yakında bunun olacağını düşünüyorum ama özel sektör veya üniversite sektörü özellikle sağlık turizmiyle ve onun talebi ve maddi getirisiyle şu anda daha büyük bir avantaj sağlamış durumda. Kamu sağlık hizmetlerinde inşallah bu tesis edilecek diye bekliyoruz."

Editör: Haber Merkezi