Bugün yapılan Isparta Şehir hastanesi delege seçiminden önce Başhekim Dr. Mehmet Zafer Dirik’in İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya’nın talimatıyla tüm servisleri gezerek mevcut şube başkanı Erdal Demiralay’ın listesinin karşısındaki adaya oy vermelerini personelden istediği, Hastane Bakım Hizmetleri Müdür yardımcılarının oy verecek personele liste verdiği, tatilde olan sendika üyelerine hastaneye gelip oy verme karşılığında gerekirse yol parasını vereceklerini, sosyal medyadan mevcut sendika yönetiminin aleyhinde haber yaptıkları, usulsüzlük olmadığı halde bu haberler sayesinde mağdur pozisyonuna girmeye çalıştıkları, seçimin yapılacağı günün öncesinde tüm idarecilerin üyeleri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya’nın adayı olduğu iddia edilen Mahmut Agun’a oy istedikleri ve bunların tamamının kamera kayıtları ile sabit olduğu iddia ediliyor.

İddialar arasında daha vahimi başka bir ilde görülmeyen bir şekilde Isparta ilinde görev yapan 45 idarecinin 25 tanesinin delege adayı olması.

Isparta Sağlık-Sen seçimlerine iddia edildiği gibi tüm idarecilerin seçimlere karışması iddiası karşısında Sağlık-Sen Genel Merkezinin suskun kalması herhangi bir işlem yapmaması da Isparta sağlık çalışanları arasında kırgınlığa neden olduğu ve seçimlerden sonra sendikadan büyük oranda kopmaların olacağı iddialar arasında.

Sağlık Bakanlığının iddia edildiği gibi ise ilde bulunan idarecilerin sendika seçimlerine karışması karşısında ne yapacağı merak konusu.