Aksaray Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde memur olarak görev yapan kişinin, Aksaray Eskil İlçesinde kafe açması sonucunda hastanedeki memuriyet görevinden istifa ettiği ancak bu istifasını daha sonra geri çekti öğrenildi.

İstifasını geri çeken memurun Eskil ilçesindeki kafeyi bazı sebeplerden dolayı kapattığı ileri sürülürken bu kez de Aksaray merkezde Gözleme Salonu açtı.

Hastanedeki memuriyetten önce istifa eden, ardından istifasını geri çekmesine rağmen işe gitmeyen memurun her ay maaş ve görev parası almaya devam ettiği ileri sürüldü.

Aksaray son dakika sitesinde yer alan habere göre;

Hemşirenin Dikkati Olayı Ortaya Çıkardı

Görev parasının yatırıldığı geçtiğimiz ayda hastanede personel sorumlusu A.Ç.’nin görevli bir hemşireyi arayarak görev parasının yanlışlıkla 300 lira fazla yattığını iddia ederek, hemşireden 300 lirayı istedi. Hemşire ise yanlışlık olduğunu düşünerek parayı A.Ç.’ye gönderdi. Bu olaydan yaklaşık 1 hafta sonra hemşire olayı muhasebe bölümüne bildirerek nasıl bir yanlışlık olduğunu sorunca gerçek ortaya çıktı.

Olay detaylı şekilde araştırıldığında görev listelerinde mutebetliğe giden listede S.A.’nın ismi yer alırken, personel sorumlusu A.Ç.’den kalan listede ise S.A.’nın isminin yer almadığı zaten bu listenin de bir öneminin olmadığı öğrenildi.

Hastane yönetimi tarafından yapılan soruşturmada S.A.’nın yaklaşık 1,5 yıldır göreve gitmeden maaş ve nöbet parası aldığı iddia edilirken, gerçekler ise yapılan soruşturma sonucunda ortay çıkması bekleniyor.