AFAD’ın açıklamasına göre ise depremin büyüklüğü 5.9.Depremin derinliği 8.4 kilometre olarak bildirilirken, saat 09.31’de 3.7 büyüklüğünde bir artçı deprem daha yaşandı.

Bakan Koca: 25 Ambulans, 1 Helikopter Ambulans ve 13 UMKE Ekibimizi Deprem Bölgesine Sevk Ettik! haberimiz için tıklayınız.

SOYLU AÇIKLADI: ÖLÜ VE YARALILAR VAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İran'da meydana gelen deprem nedeniyle Van'ın Başkale ilçesine bağlı 4 köyde yıkımlar söz konusu olduğunu belirterek, "4'ü yetişkin, 3'ü çocuk olmak üzere 7 vatandaşımızı ilk gelen bilgiler ışığında paylaşıyorum kaybettik. Allah rahmet eylesin. 5 vatandaşımız da yaralı olarak hastanele ulaştırıldı" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremde ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybettiğini 5 kişinin de yaralandığını açıkladı. Soylu, enkaz altında olanların da bulunduğunu bildirdi.

SINIR İLLERİNDE HİSSEDİLDİ

Yerin 5.22 kilometre derinliğinde olan deprem, merkez üssüne 4,75 kilometre mesafedeki, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde de yoğun şekilde hissedildi. Deprem, Hakkari’nin yanı sıra sınır iller Iğdır, Kars ve Ağrı ile Van’da da hissedildi.

BAŞKALE’DE BAZI EVLER YIKILDI

Başkale ilçesi Gelenler mahallesinde hissedilen depremde kerpiçten yapılan bazı binaların yıkıldığı görüldü. AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İran'da sabah saatlerinde gerçekleşen ve merkez üssü Hoy kenti olan deprem, kentte de hissedildi.

Açıklamada, "Merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan, saat 08.53'te 5,9 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir." ifadesine yer verildi.

- "Can kaybımız yok"

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde İran'ın sınıra yakın bölgesinde depremin meydana geldiğini söyledi.

Sarsıntının hissedildiği sınır bölgesine ekiplerin sevk edildiğini belirten Bilmez, "Sınıra yakın mahallelerde bazı kerpiç evlerin hasar gördüğü bilgisi var. Şu ana kadar can kaybımız yok. Bir kişinin yaralandığı bilgisi ulaştı. Bölgeye AFAD ve UMKE ekipleri sevk ettik." diye konuştu.

- "Yıkılan evlerimiz var"

Depremin hissedildiği Başkale ilçesine bağlı Gelenler Mahallesi Muhtarı Özcan Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde şiddetli depremle sarsıldıklarını anlattı.

Köydeki bazı evlerin deprem nedeniyle yıkıldığını aktaran Işık, şöyle konuştu:

"Köyümüz 80 haneli ve 700 nüfusu var. Bazı evler ve ahırlar yıkıldı. Şu anda enkaz altında kalan kimse yok. Bazı yaralılarımızı ambulanslarla hastaneye gönderdik. Şiddetli bir sarsıntıyla kendimizi dışarı attık. İnsanlar korktuğu için eve giremiyor. Ahırların yıkılması nedeniyle hayvanlarımız telef oldu. Komutanlarımız geldi. Şu anda incelemeler yapılıyor."