Pandemiyle mücadelenin kahramanları, alkışla avutulup, yıllık izin kullandırılmayıp gelecek yıla aktarılması müjde olarak verilen ve gelecek yılın sağlık çalışanları yılı olduğu boy boy ajanslara haber yaptırılan sağlık personeli ise pozitif olduktan 10 gün sonra YENİ BİR TEST yapılmadan göreve başlatılıyorken, İller Bankası tarafından uzaktan veya esnek çalışan personeline dahi düzenli aralıklarla test yaptırmak için 300 BİN LİRALIK İHALE açtığı iddia edilmesi sağlık çalışanlarına verilen değeri tekrar yeniden gözler önüne serdi.

İLLER BANKASI PERSONELLERİ SAĞLIKÇILARDAN DAHA MI FAZLA RİSK ALTINDA!

Soruyoruz; sağlık çalışanlarına neden yapılmıyor bu covid testi. İller bankası çalışanları sağlık personelinden ne kadar fazla risk altında olabiliyor? Pandemi servislerinde, yoğun bakımlarda çalışan sağlıkçılara semptomlari yoksa PCR testi yapılmazken, İller Bankası 12 ay boyunca çalışanlarına düzenli PCR testi yapılması için ihale açıyor.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, İller Bankası Anonim Şirketi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 21 Ekim tarihinde “Sars Cov2 PCR Testi Yaptırılması” adı altında pazarlık yöntemiyle bir ihale düzenledi. İhale kapsamında İller Bankası Anonim Şirketi Dışkapı Hizmet Binası’nda 12 ay boyunca Covid-19 PCR testi yapılacağı belirtildi. İhaleye tek başına katılan ve 300 bin TL teklif veren Trg Seyahat Acentesi Turizm Anonim Şirketi ile de 3 Kasım tarihinde sözleşme imzalandı.

ŞİRKET TANIDIK ÇIKTI

Binlerce liralık Covid-19 PCR testi ihalesini alan Trg Seyahat Acentesi Turizm Anonim Şirketi, Güven A.Ş.’ye bağlı. Güven A. Ş. ise AKP’nin her yıl toplantılar düzenlediği Ankara Kızılcahamam’daki Elizi Otel’in sahibi. Otel, 2016 yılına kadar FETÖ’ye ait iken 216 yılındaki darbe girişimin ardından da Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konularak Güven A. Ş.’ye satıldı.

Editör: Haber Merkezi