Çanakkale Tabip Odası Gelibolu İle Sağlık Müdürünün covid testi yaptırmak isteyen bir vatandaş tarafından darp edilmesi ve hakim tarafından serbest bırakılması üzerine yazılı açıklamada bulundu.

Odadan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı, “Çok üzülerek, doktorlarımızdan, Gelibolu ilçe sağlık müdürümüzün, covid testi yaptırmak isteyen bir vatandaş tarafından darp edildiğini öğrenmiş bulunuyoruz.

Önce İlçe Sağlık Müdürlüğü hemşiresiyle, covid testini beş dakika beklediği için tartışan ve ona darba yönelen şahıs, hemşire hanımın doktor beyin yanına gidip yardım istemesi üzerine, doktor beyle tartışmaya başlamış ve sakinleşmeyerek şiddete başvurmuştur. Daha da üzücü olan şudur ki, adam bıçaklama, uyuşturucu kullanımı gibi suçlardan denetimli serbestlik almış olan şahıs, Gelibolu Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılmıştır.

Gelibolu Sulh Ceza Hakimliğinin aldığı bu karar belirtmek isteriz ki, Çanakkale hekim camiasında sağduyuya ve vicdana aykırı bulunmuştur, adalet duygumuzu sarsmıştır. İlçe sağlık müdürü meslektaşımızın başvurusu üzerine, kendisine valilik tarafından koruma tayin edilmiştir. Sağlık çalışanlarına yönelen tehdit ve darp girişimlerine karşı, yasaların yetersizliği ve gösterilen tolerans, sağlık sistemimizin kanayan yarasıdır, bizler için tahammül edilemezdir.

Ne yazık ki Mecliste Sağlıkta Şiddet Yasası olarak onaylanmış olan yasa, sağlık çalışanlarını şiddete karşı koruyamamakta ve etkisizdir. Sağlıkta şiddet sıradan bir olay değildir. Sağlıkta şiddete karşı tolerans göstermeyecek, TTB’nin önermiş olduğu haliyle yasal düzenleme, TBMM tarafından acilen kabul edilmek zorundadır. Çanakkale hekim camiası olarak meslektaşımıza geçmiş olsun diyor, Bu davanın takipçisi olacağımız duyuruyoruz”

Editör: Haber Merkezi