Mağduriyet iddiaları sosyal medyada!

Pandemi sürecinin en önemli aktörleri olarak ön plana çıkan sağlık çalışanlarının Muğla İl Sağlık Müdürlüğü üzerinden sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla gün yüzüne çıkan mağduriyet iddiaları gündemdeki yerini korurken son olarak eşinin tayini Muğla’ya çıkan bir sağlık çalışanının Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nde yaşadıklarını sosyal medya üzerinden paylaşması gündem oldu.

Aile kurumunun korunması önemli!

İl sağlık müdürlüğü nezdinde yaşadıkları sorunları hem özelden hem de açıkça sosyal medya hesaplarından paylaşan bazı sağlık çalışanları ise Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nün yaklaşımının kendi aile kurumlarının devamını olumsuz yönde etkilediğini belirterek “Biz yasalara aykırı bir şey istemiyoruz sadece insani bir durum olduğunu, küçük çocuklarımızın olduğunu, her gün 90 km yol gidip gelme imkanımızın olmadığını ve bir çözüm aradığımızı beyan ediyoruz. Bize kapı duvar, her sözleriyle set çekip geçiyorlar. Lafa gelince sağlık çalışanları baş tacı ama icraata gelince önce kendi kurumlarımızın yöneticileri tarafından eziliyoruz” şeklinde sözlerle şikayetlerini dile getiriyorlar.

Soruşturma sürecine ne oldu?

Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli iki erkek personelin baş örtülü bir bayan doktor üzerinden dine ve peygambere hakaret etmeleriyle ilgili sürecin akıbeti de belirsizliğini koruyor. Olayın üzerinden iki aya yakın bir sürenin geçmiş olmasına ve idare tarafından soruşturma açıldığına dair kamuoyuna açıklamalar yapılmış olmasına rağmen soruşturmayla ilgili somut herhangi bir ilerlemenin kaydedilmemesi “Dine ve peygambere hakaret edenler il sağlık müdürlüğünde birileri tarafından korunuyor mu?” sorusunu da beraberinde getirdi.

Sağlık Mil-Sen’den Tepki!

Sağlık Mil-Sen Muğla Şube Başkanı Niyazi Güneş ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Muğla’da mağduriyet yaşayan tüm sağlık çalışanlarının yanlarında olduklarını ifade ederek konunun takipçisi olacaklarını belirttiler. Muğla genelinde benzer sorunların birçok yerde olduğunu belirten Niyazi Güneş sorumluluk makamında olan herkesi sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümüne yönelik adımlar atmaya çağırdı.